Omroep RKK


KRUISPUNT RADIO

Zaterdag, 18.33 uur, Radio 1

Zaterdag 8 juni 2002

Het SoW-proces discussieert over fusie of unie. Wat staat er op het spel.

Pieter-Anton van Gennip (algemeen secretaris van de Katholieke Raad voor Kerk en Samenleving) over de rol van godsdienst in de hedendaagse samenleving. De bisschoppen schreven er een brief over aan de informateur.

Reportage over de onmisbare inzet van vrijwilligers. Vandaag de 20-jarige Ernestine Wesyerhof die vrijwillig werkt bij de Stichting de Regenboog in Amsterdam. Een stichting die hulp en zorg geeft aan drugsverslaafden. Ze doet liever iets voor de maatschappij waar ze iets voor terug krijgt dan vakken vullen bij AH die alleen haar zakken vullen.

Beluister hier deze uitzending

Zaterdag 1 juni 2002

Volgens de Stichting Hulp en Recht is er een heldere procedure voor klachten van seksueel misbruik. Er is ook geen sprake van een doofpot. In reactie op recente berichten in de krant werd deze week de procedure opnieuw voorgesteld. Wat is dus de procedure en wat is de praktijk?

Anton Vernooij schreef "In schoonheid biddende" een boek over de geschiedenis van het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek.

In de reportage ruim aandacht voor de onmisbare inzet van vrijwilligers. Vandaag over het werk in het Johannes Hospicium in Wilnis.

Kruispunt Radio brengt wekelijks op Radio 1 nieuws en achtergronden uit kerk en samenleving. Belangrijk zijn dan de ontwikkelingen binnen de Nederlandse kerkprovincie maar ook waar en hoe geloof en levensbeschouwing relevant zijn in het dagelijks leven van mensen.

Presentatie: Liesbeth de Moor.

Deel: ' Het SoW-proces discussieert over fusie of unie '




Lees ook