Apple Benelux

Verover de planeten met Star Wars: Galactic Battlegrounds Door Brad Cook
De herkenningsmelodie kun je inmiddels dromen. Je kent elke wending van het verhaal even goed als de inrichting van je eigen huis. Je kent alle dialogen uit je hoofd.

En nu kun je dan eindelijk ook zelf hun sterrenstelsel betreden.

belegerde communicatietoren

Het hele Star Wars-sterrenstelsel ligt voor je open.

Hoe? Gewoon, door het nieuwe RTS-spel (Real-Time Strategy) van Aspyr Media , Star Wars: Galactic Battlegrounds op je Mac te installeren. Voeg je bij een van de zes strijdgroepen uit het Star Wars-sterrenstelsel en werp je in de strijd om de hegemonie over een aantal vreemde en mysterieuze werelden, waaronder enkele die je al kent uit de films. Je hebt toegang tot meer dan 300 unieke eenheden en gebouwen en je kunt je strategische vaardigheden testen in zes verschillende campagnes voor één speler.

Aangezien Galactic Battlegrounds is gemaakt voor de supersonische kracht van Mac OS X, hoef je niet bang te zijn dat een ander programma je plannen voor de verovering van de planeten zal verstoren.

"Met Mac OS X kunnen spelliefhebbers zich volledig op het spel concentreren", aldus Amy Torres, PR en Media Director van Aspyr. "Zaken als de handmatige toewijzing van geheugen behoren voorgoed tot het verleden."

aangepaste truck

Gevecht in de sneeuw: maaien met je lichtsabel!

Spelen op bekend terrein
Gezien de enorme bekendheid van de Star Wars-films verwacht Aspyr dat een groot aantal Star Wars-fans zich op het spel zal storten om het Galactic Empire, de rebellen, de Royal Naboo, de Gungans, de Wookiees of de Trade Federation naar de overwinning te leiden. "De Star Wars-figuren zijn zo bekend, dat het lijkt alsof je de figuren op het scherm persoonlijk kent", zegt Torres.

Galactic Battlegrounds zal ook de fans van een ander RTS-spel, Age of Empires II: Gold Edition, bekend voorkomen. Het spel maakt gebruik van dezelfde engine en hetzelfde spelmodel als AOE II: je kiest een strijdgroep, je bouwt de populatie en de technologie van die strijdgroep op en gaat de strijd om de hegemonie aan met andere strijdgroepen. De voorwaarden voor de overwinning kun je zelf van tevoren instellen. Zo kun je bijvoorbeeld spelen tot er nog maar één strijdgroep over is of tot een strijdgroep een bepaalde score behaalt.

jeep in het oerwoud

Elke beschaving beschikt over eigen, unieke eenheden en gebouwen.

Voordat je je reis naar het verre sterrenstelsel begint, bepaal je bovendien het aantal tegenstanders, de grootte van de spelplattegrond, het technologieniveau waarmee de groepen beginnen, enzovoort. De andere spelers kun je laten besturen door de computer (je kunt kiezen uit vijf verschillende moeilijkheidsniveaus) of door je vrienden, met wie je via het internet strijd kunt leveren.

offers peace of mind.

En wil je liever je eigen wereld en je eigen scenario's creëren, dan kan dat met behulp van de editor die in het spel is opgenomen. "Niets is leuker dan creatief bezig te zijn en je eigen gevechtsterrein te ontwerpen, waarbij je zelf alle instellingen en eenheden kiest", zegt Torres. "Je kunt het spel op die manier net zo gemakkelijk of uitdagend maken als je zelf wilt. En doordat je dit unieke strijdperk samen met andere gebruikers kunt betreden, heb je echt het gevoel dat je je eigen spel speelt."

Zo uit de film
Als je het spel liever alleen speelt en op zoek bent naar een unieke uitdaging, kun je je RTS-vaardigheden testen in één van de campagnes.

Officiële strategiegids
Door hieronder te klikken krijg je een onderdeel te zien van de officiële Galactic Battlegrounds-strategiegids van Prima Games (uitsluitend Engelstalig).
Naar de gids

Elke campagne maakt gebruik van personages uit de films en vertelt een verhaal dat alleen goed afloopt als jij de juiste beslissingen neemt.

Lucas Arts In één campagne volg je bijvoorbeeld de pogingen van prinses Leia om aan informatie te komen die van cruciaal belang is voor de rebellie (als je de eerste Star Wars-film hebt gezien, weet je wat de rebellie inhoudt). In een andere campagne proberen Han Solo en Chewbacca de wereld waarin Chewbacca is opgegroeid, Kashyyyk, te bevrijden. Jij kunt hen daarbij helpen.

zandweg

De 3D-bouwwerken passen perfect in hun omgeving.

"De Wookiees zijn zonder twijfel mijn favoriete strijdgroep", zegt Torres over Chewbacca en haar soortgenoten. "Toen ik met het spel begon, dacht ik dat deze wezens primitief waren, maar in feite zijn ze enorm technisch. Nieuwe technologieën hebben ze behoorlijk snel onder de knie. Bovendien zien ze er op het scherm erg goed uit."

De Star Wars-personages zijn heel bekend.

Je zult al snel ontdekken dat alle groepen in het spel hun sterke en zwakke punten ontlenen aan hun tegenhangers in de film. Het Galactic Empire beschikt over meedogenloze Sith Knights (Darth Vader was lid van deze sinistere orde), maar hun ruimteschepen zijn niet zo krachtig als die van de rebellen omdat ze nauwelijks beschikken over beschermende schilden (dit werd levendig gedemonstreerd in de drie films van de oorspronkelijke Star Wars-trilogie). De Royal Naboo hebben net als de rebellen sterke ruimteschepen, maar hun zware wapens zijn zwak.

Deel: ' Het star wars sterrenspel ligt open in Galactic Battlegrounds '
Lees ook