Het Vogelhospitaal heeft geld nodig


Haarlem, 20160628 -- Het Vogelhospitaal in Haarlem vraagt om steun om haar werk te kunnen voortzetten. Indien we er niet in slagen inkomsten te krijgen van meer donateurs, maar zeker ook van sponsoren en gemeentes zal de opvang niet meer op de huidige wijze mogelijk zijn. De bodem van de kas raakt in zicht, ons voortbestaan komt in gevaar!

Het Vogelhospitaal bestaat dit jaar 60 jaar en is uitgegroeid tot hét erkende professionele vogelopvangcentrum voor de hele regio Kennemerland-Zuid, waar in het wild levende vogels gebracht worden die - vaak door menselijk toedoen - verwond of ziek zijn geworden.

Per jaar vangen we tussen de 3.000 en 4.000 vogels op. Deze verzorgen we tot ze weer in de natuur teruggezet kunnen worden. Ook beschikken wij  over alle kennis om bij olierampen vogels op te vangen. Zo ontvingen wij onlangs vogels die in aanraking waren gekomen met de diesellozing in de haven van Beverwijk.

Gedurende die 60 jaar slaagden we erin ons werk te doen enkel met vrijwilligers en slechts gesteund door donateurs. Wij bouwden daar een spaarpotje mee op waarmee we konden verhuizen naar de nieuwe behuizing aan de Vergierdeweg. Sinds de overheid regels stelde aan de bedrijfsvoering werden we verplicht professionele beheerders in dienst te nemen. Ook de nieuwbouw is duurder uitgevallen dan voorzien, waardoor we nu haast hebben bij het zoeken naar inkomsten.

In het belang van de in het wild levende vogels van onze regio vraagt het Vogelhospitaal uw steun bij het vinden van de middelen om ons werk voort te kunnen zetten.

Help ons de vogels  helpen!


Deel: ' Het Vogelhospitaal in Haarlem heeft geld nodig '


Lees ook