Hevige sneeuwval zorgt voor een roerig wintersportseizoen


UTRECHT, 20180129 -- In de afgelopen tijd is er in een groot deel van de Alpen al meer sneeuw gevallen dan doorgaans in de gehele winter. Maar door de hevige sneeuwval moeten automobilisten ook tijdens de krokusvakantie weer goed oppassen als ze richting de bergen rijden.

Dat was de afgelopen dagen al te zien: dorpen waren ingesneeuwd en wegen bleken grotendeels onbegaanbaar. Volgens de ANWB is de situatie inmiddels verbeterd. De meeste plaatsen zouden weer bereikbaar zijn.

Maar die ‘adempauze’ is van korte duur, zegt weerman Marco Verhoef bij Weerplaza. Goed nieuws voor skiërs die van plan zijn om rond de krokusvakantie op wintersport te gaan. Maar wel oppassen geblazen voor wie de weg op gaat. 

Winterbanden zullen automobilisten wel helpen, maar als het zo hevig blijft sneeuwen als de afgelopen weken zijn de wegen gewoonweg onbegaanbaar. 

Evacuaties
Zo zaten er begin deze maand al tientallen mensen vast in de Alpen vanwege de grote hoeveelheid sneeuw. Sommigen konden niet meer weg, anderen werden geëvacueerd uit de bergen.

Volgens een woordvoerder van Snowplaza is de kans groot dat de grote hoeveelheid sneeuw wel zal blijven.‘Deze hoeveelheden zullen niet zomaar wegsmelten, waardoor je eigenlijk nu al kan zeggen dat het met de sneeuwhoogte in de krokusvakantie wel goed zal zijn.’

Voor wie straks richting de bergen rijdt, is het daarom aan te raden om de weerberichten en verkeersinformatie goed in de gaten te blijven houden.

https://www.goedkoopsteautoverzekering.net/ook-komende-weken-zorgt-hevige-sneeuwval-roerig-wintersportseizoen/


Deel: ' Hevige sneeuwval zorgt voor een roerig wintersportseizoen '
Lees ook