Hewlett-Packard


EERSTE PDAS MET MICROSOFT POCKET PC 2002

Mobiele professionals werken onderweg slimmer, sneller en efficiënter met de nieuwe HP Jornada 565 en 568 PDAs

Amstelveen, 21 september 2001 Hewlett-Packard brengt twee nieuwe kleuren-PDAs (Personal Digital Assistants) op de markt: de HP Jornada 565 en 568. Dit zijn de eerste PDAs die zijn uitgerust met Microsofts nieuwe Pocket PC 2002 Premium Version software. Op de DemoMobile-conferentie (6 september in La Jolla, Californië) zijn ze voor het eerst aan het publiek gedemonstreerd; vanaf begin oktober zijn ze ook in Nederland verkrijgbaar.

Meer dan tien jaar geleden bracht HP de eerste handheld computers op de markt. De nieuwe HP Jornadas combineren toonaangevende technologieën met een stijlvol, lichtgewicht ontwerp. Met de HP Jornada 565 en 568 heeft de mobiele gebruiker, indien voorzien van modem, altijd en overal toegang tot belangrijke informatie op bedrijfsnetwerken, internet en e-mail. Hij kan communiceren met andere PDAs, PCs en printers en, gekoppeld aan de HP Pocket Camera, digitale afbeeldingen uitwisselen en bewerken.

De HP Jornada 565 heeft 32 MB geheugen en de HP Jornada 568 heeft 64 MB. Beide Jornadas hebben een 16 bit TFT-kleurenscherm dat zowel binnenshuis als buitenshuis helder en leesbaar is en een krachtige Intel StrongARM 206 MHz processor. Het ingebouwde CompactFlash Type I slot maakt het mogelijk om de HP Jornada uit te breiden met extra geheugen-kaarten en accessoires, zoals draadloze netwerkoplossingen en de HP Pocket Camera. Daarnaast zijn ze uitgerust met een unieke, verwisselbare, oplaadbare lithium-polymeer accu met capaciteit voor veertien uur, een extra 8 MB of FlashROM voor het maken van back-ups van belangrijke gegevens en het flashen van applicaties. Dit kan zelfs na een harde reset of bij een volledig lege accu.

Software
De HP Jornada 565 en 568 zijn uitgerust met Microsofts nieuwe besturings-systeem voor Pocket PCs, Pocket PC 2002 Premium Version. Dit besturings-systeem biedt een brede suite applicaties, met onder meer Pocket-versies van Outlook, Word, Excel en Internet Explorer. En verder Terminal Server Client, MSN Messenger en Windows Media Player 8 voor Pocket PC. HP levert bij de nieuwe Jornadas een uitgebreide aanvullende reeks softwareoplossingen, waaronder Landwares OmniSolve, de populaire business calculator, en Developer Ones CodeWallet Pro, voor het veilig en handig beheren van persoonlijke en financiële informatie. Een ander voorbeeld is Certicom Movian VPN, dat een brede reeks populaire VPN-gateways ondersteunt voor veilige, mobiele toegang tot een zakelijke intranet. Met HP MicroChai kunnen gebruikers Java-applicaties maken en gebruiken.

Beschikbaarheid en prijzen
De HP Jornada 565 en 568 PDAs zijn vanaf medio oktober in Europa verkrijgbaar. De consumentenadviesprijs voor de HP Jornada 565 met 32 MB RAM is 689 euro. De consumentenadviesprijs voor de HP Jornada 568 met 64 MB RAM is 749 euro.

Meer informatie over de HP Jornada-reeks en handheld PCs van HP is te vinden op https://www.hp.com/jornada .

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Microsoft Windows en Microsoft zijn in de Verenigde Staten geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation. Intel en Celeron zijn in de Verenigde Staten geregistreerde handelsmerken van Intel Corporation. Java is in de Verenigde Staten een geregistreerd handelsmerk van Sun Microsystems, Inc.

Deel: ' Hewlett-Packard brengt twee nieuwe kleuren-PDAs op de markt '
Lees ook