HFB winnaar 2016 in BIM-branche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160303 -- HFB BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de BIM-branche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. ‘HFB BV weet haar enorme knowhow uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

BIM (Bouw Informatie Management) is de oplossing waarbij alle relevante informatie rondom en gedurende een bouw-, renovatie- en beheer- en onderhoudsproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) model. Door BIM werken alle betrokken partijen met dezelfde informatie, wat onder meer leidt tot lagere faalkosten. HFB BV is een onafhankelijk fullservice BIM-bureau dat alle aan een gebouw gelieerde partijen  ondersteunt van initiatieffase tot beheer en onderhoud. Het totale proces dus. Als een van de weinige bureaus levert HFB álle BIM-diensten: planoptimalisatie, engineering, modelleren, projectmanagement, consultancy en visuals. Sinds de start in 2008 is het bureau gegroeid van 5 naar 65 medewerkers.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in HFB BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij HFB, zij is onafgebroken bezig met de dag van morgen. Waar hebben haar partners niet alleen nu, maar ook over twee, drie jaar behoefte aan? HFB denkt hierin mee en anticipeert op de toekomst van de bouwbranche. 

Cultuuromslag  

HFB verzorgt uiteraard de technische kant van BIM, maar bij BIM draait alles uiteindelijk om communicatie. Ook op de communicatieve kant heeft HFB de benodigde expertise: BIM-procesmanagement, communicatie met opdrachtgevers, bewoners en omgeving en de inzet van visuals zijn enkele voorbeelden. ‘Echt ‘bimmen’ is meer dan een 3D-model opzetten en mooie plaatjes laten zien. Het gaat om het proces van samenwerken, virtueel bouwen met consistente data en daadwerkelijke communicatie tussen partijen. BIM verandert het DNA van een organisatie; HFB adviseert, ondersteunt en begeleidt deze transitie. Transparantie en vertrouwen zijn hierbij sleutelbegrippen. BIM betekent dus een cultuuromslag in de bouwbranche’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

HFB onderscheidt zich door haar klantgerichte, verbindende opstelling in de totstandkoming van projecten. Hierbij zoekt HFB voortdurend naar koppelingen met andere methodes en technieken, zoals LEAN en ketenintegratie.

‘HFB BV is een hoogwaardige organisatie die in betrekkelijk korte tijd een opmerkelijke positie heeft opgebouwd. Absoluut een specialist op het gebied van BIM. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een 100% focus op de klant maken van deze organisatie een absolute topper in haar wereld. De zeer terechte winnaar in de BIM-branche!’, oordeelt de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.hfb-groep.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' HFB winnaar 2016 in BIM-branche '
Lees ook