- Persbericht -

HICON introduceert WAP site met domeinverificatie

Heemstede, 3 februari 2000 - HICON Hosting & Internet Consultancy biedt per 1 februari 2000 mobiele bellers met Wireless Application Protocol (WAP) functionaliteit de service om Internet domeinnamen te verifiëren op beschikbaarheid en deze direct te registreren. Daarmee is zij één van de voorlopers in deze nieuwste vorm van virtuele dienstverlening.

Wat is WAP?

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van mobiele telecommunicatie en Internet is WAP. Met de WAP technologie, die zich in sneltreinvaart ontwikkelt, wordt het mogelijk om Internet-sites via de mobiele telefoon (en dus zonder PC) te bezoeken. De nieuwe lichting mobiele telefoons is grotendeels voorzien van WAP technologie. Aangezien de mobiele provider tevens WAP Internet provider kan worden, ontstaat voor iedereen de mobiliteit om via WAP altijd en overal informatie van het Internet op te vragen.

Vanaf 1 februari kan men via de mobiele telefoon op de HICON WAP site controleren of een Internet domeinnaam nog beschikbaar is. Vrije domeinnamen kunnen tevens via de WAP site bij HICON worden aangevraagd. Jeroen Koomen medeoprichter van HICON: Wij bieden deze dienst aan omdat we merkten dat steeds meer bedrijven eenvoudig maar ook vooral snel willen kunnen verifiëren of een bepaalde domeinnaam nog vrij is. Nu kan men de naam tijdens de vergadering of brainstormsessie snel checken en direct via de WAP site van HICON reserveren, aldus Koomen.

HICON Hosting & Internet Consultancy

HICON Hosting & Internet Consultancy is een Nederlandse Internet Service Provider (ISP) en is aangesloten bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. HICON houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen, bouwen en hosten van bedrijfs-Internetsites. Daarnaast verleent HICON gespecialiseerde diensten (consultancy) aan bedrijven die van het Internet gebruik willen gaan maken. Ook worden deze diensten aangeboden aan bedrijven die reeds op het Internet zijn vertegenwoordigd, maar de mogelijkheden daarvan willen uitbreiden met bijvoorbeeld WAP of E-Commerce.

HICON is opgericht door een aantal ervaren IT- en management consultants, werkzaam bij Constrat BV. De core business van Constrat BV betreft met name consultancy, projectmanagement, interim-management en strategisch advies. Constrat Beheer BV is de holding maatschappij van zowel Constrat BV als HICON en daarmee ook de financiële ruggegraat van HICON.

HICON is te bereiken via:

Internet site: http://www.hicon.nl

WAP site: hicon.nl/wap/

Deel: ' HICON introduceert WAP site met domeinverificatie '
Lees ook