Hiking-site.nl bestaat 5 jaar

UTRECHT, 20041024 -- In de maand november 2004 is het precies 5 jaar geleden dat 'Raym's Hiking-site' werd omgedoopt tot Hiking-site.nl, de site voor de actieve buitensporter. Het vijfjarig bestaan van Hiking-site.nl wordt gevierd met verschillende gratis toegankelijke buitensportevenementen verspreid door Nederland en feestelijke acties voor de bezoekers op de site zelf: www.hiking-site.nl.Bezoekers van de site kunnen gratis deelnemen aan de jubileumevenementen. Deze bestaan onder andere uit een bezoek aan het atelier van Birdland en de keuken van Adventure Food. Ook zal een bezoek worden gebracht aan speciaalschoenmakerij Cambreur en geven Lowe Alpine, Suunto, Katadyn en Primus uitleg over hun producten en materialen op speciaal daarvoor georganiseerde middagen. Als afsluiting wordt er een etentje georganiseerd waar alle vaste en nieuwe bezoekers van de site van harte voor worden uitgenodigd. Bezoekers kunnen zich voor deze gratis activiteiten opgeven via het prikbord van de site of voor meer informatie kijken op de speciale jubileumpagina: www.hiking-site.nl/dezesite_5jaar.php.


Tevens zullen er enkele speciale acties op de site plaatsvinden. Zo zullen er speciale 'limited edition' summit-vlaggen van Hiking-site.nl worden verkocht via de site. De opbrengst van de verkoop hiervan komen volledig ten goede van de stichting Amices (www.amices.nl) die kinderen die het nodig hebben op vakantie kan sturen. Daarnaast zullen er in december speciale superprijsvragen plaatsvinden in samenwerken met Recta en Mammut.


Hiking-site.nl is destijds ontstaan uit de wens van Raymond Koome om zijn persoonlijke 'Raym's Hiking-site' uit te bouwen tot een professioneel platform voor buitensporters in Nederland en België. Met de site probeert hij een plek op het Internet te creëren die bezoekers in staat moet stellen om op eenvoudige wijze antwoord te vinden op hun vragen met betrekking tot buitensport (en dan met name hiking/wandelen en klimmen) en in contact te komen met andere buitensporters om zo gezamenlijk de buitenlucht op te zoeken.


Gedurende de afgelopen jaren is de site zich steeds sterker op de bezoeker zelf gaan richten en wordt er geprobeerd deze zo veel mogelijk bij de ontwikkeling van de site te betrekken. Zo worden veel bezoekersvragen op het prikbord -een forum met meer dan 2700 geregistreerde gebruikers- tegenwoordig door andere bezoekers beantwoord en zijn er inmiddels meer dan 1900 ingezonden materiaalervaringen. Hierdoor kunnen bezoekers eenvoudig zien wat de ervaringen van andere buitensporters zijn met een bepaald product. Ook zijn er inmiddels meer dan 2000 foto's geplaatst in de gratis online fotoalbums die bezoekers kunnen openen op de site. Andere rubrieken beslaan onder andere materiaalnieuws, een buitensportkalender, buitensportvacatures, boekrecensies, routes, EHBO voor buitensporter, wandelverhalen van bezoekers, virtuele exposities en uitleg over navigatietechnieken. Ook heeft de site een ruim overzicht van buitensportwinkels en reisboekhandels in Nederland en België. Een tweewekelijkse nieuwsbrief houdt de bezoekers op de hoogte van onder andere de laatste toevoegingen, wijzigingen, prijsvraag en thema-artikelen.


Verbonden aan de site is tevens Club Hiking-site.nl. Deze club bestaat uit bezoekers van de site die vaak meerdere keren per maand een activiteit organiseren. Elke bezoeker staat het vrij een eigen activiteit te organiseren en dit heeft dan ook een grote verscheidenheid aan evenementen opgeleverd. Van weekendhikes tot klimweekenden, van fietstochten tot foto-kijk-middagen. Ook zijn er inmiddels enkele jaarlijks terugkerende activiteiten, zoals de WeekendWinterHike, de Nachthike en de Oliebollen&ChampagneHike. Tevens werd er dit jaar voor het eerst een beginnershike georganiseerd, waarbij deelnemers gratis materiaal konden uitproberen en lenen. Tijdens deze hike gaven de deelnemers elkaar ook uitleg over hun eigen kennis en kunde, variërend van het gemakkelijk opzetten van een tent tot het zoeken van een juist kampeerplek.

Deel: ' Hiking-site.nl bestaat 5 jaar '
Lees ook