HILLCREEK PICTURES EN HOLLANDSE HOOGTE SAMEN VERDER


AMSTERDAM, 20120905 -- Het fotobureau Hollandse Hoogte gaat haar archieven fors uitbereiden. Dit heeft Louis Zaal, directeur van Hollandse Hoogte, vandaag bekend gemaakt. Het fotobureau is per 1 september een samenwerking aangegaan met HillCreek Pictures dat internationale collecties, zoals Corbis vertegenwoordigt. Door de samenwerking beschikt Hollandse Hoogte over ruim 20 miljoen beelden en heeft daarmee het grootste en meest gevarieerde fotoaanbod van Nederland.

De huidige beeldbank omvat naast het werk van ruim 300 Nederlandse fotografen ook een groot aantal internationale fotocollecties, zoals de agentschappen Magnum en VII, maar ook historisch materiaal van o.a. het Maria Austria Instituut en Spaarnestad. Deze collecties zullen per direct aangevuld worden met de bureaus uit het portfolio van HillCreek Pictures. Zo zullen o.a. Corbis, het op één na grootste commerciële bureau ter wereld, sportbeeldbank VI Images en fair trade collectie World Portraits vanaf heden ook door Hollandse Hoogte vertegenwoordigd worden. Hiermee is het fotobureau in één klap de marktleider in Nederland.

Hollandse Hoogte was al enige tijd op zoek naar goede uitbreidingsmogelijkheden voor het bureau. Directeur Louis Zaal: “De huidige fotomarkt is volop in beweging. De vraag naar fotografie neemt nog steeds toe, het aanbod groeit nog harder. Wij willen de collecties zodanig uitbreiden en samenstellen dat we voor elke professionele nieuwe beeldgebruiker het juiste beeld hebben. Door de samenwerking met HillCreek kunnen we dat bieden, in combinatie met een goede prijs, service en een goed werkende beeldbank.”

Zaal: “We hadden al ruim 10 miljoen foto’s, met Corbis komen daar nog eens 10 miljoen bij. Daarmee zijn we de grootste beeldbank van Nederland. We krijgen bovendien de beschikking over uniek materiaal, zoals het historische Bettmann archief, met o.a. foto’s van de Amerikaanse burgeroorlog en de premium-entertainment collectie Outline, met exclusieve portretten van internationale celebrities.”

Op dit moment werkt Hollandse Hoogte aan een nieuwe website waar alle collecties gebundeld worden. Deze zal half september officieel gelanceerd worden, maar is tot die tijd al wel te bekijken via https://extra.hollandse-hoogte.nl .


Deel: ' Hillcreek Pictures en Hollandse Hoogte samen verder '
Lees ook