Hip handwerk op de Handwerkbeurs


Ahoy in teken textiele hobby's.

ROTTERDAM, 20121017 -- De jaarlijkse Handwerkbeurs in Ahoy Rotterdam wordt alweer voor de vijfde keer gehouden. Van donderdag 25 oktober tot en met zaterdag 27 oktober kunt u zich weer volop laten inspireren om te gaan breien, borduren en quilten.

De Handwerkbeurs is één van de grootste creatieve beurzen in de Benelux. Exposanten en bezoekers uit binnen- en buitenland komen naar Rotterdam en het is een feest voor liefhebbers van textiele handwerken. Terwijl veel handwerkwinkels stilaan verdwijnen, kan men op deze beurs terecht voor alle denkbare textiele materialen bij de meer dan 100 verkoopstands. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod van workshops, o.a. op het gebied van vilten, borduren, verven en breien. Zo herleven oude borduurtechnieken zoals crewel en stumpwork. Jessica Grimm, afgestudeerd aan de Londense Royal School of Needlework, geeft deze workshops waaronder ook ‘Goudborduren met kevervleugels’.

Dit keer wordt de expositie verzorgd door Stichting Atelier Delftse Vrouwen. Zij hebben onderdelen voor de gedekte tafel gemaakt door te breien en te haken. Van gehaakte cup cakes en gebreide vissen tot het textiele servies! Dames van dit project zijn uiteraard aanwezig om de bezoeker uitleg te geven.
Als primeur op de Handwerkbeurs wordt het nieuwe tijdschrift ‘Mollie Makes’ gepresenteerd. Dit is de Nederlandstalige uitgave van het gelijknamige Engelse tijdschrift. In de stand, waar de uitgever ook het blad ‘Simply Breien’ verkoopt, zijn ook kleine workshops te volgen. Tevens is er een klein breicafé waar u kunt aanschuiven om gezellig mee te breien.

Bezoekers kunnen meedoen aan een verloting en een lapjesdeken winnen. Deze deken is door vrijwilligers in elkaar gezet van allemaal losse kleurige lapjes die zijn gebreid of gehaakt. De opbrengst van de verloting gaat in z’n geheel naar Kika.

De Handwerkbeurs is van donderdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 8,00, kinderen tot 12 jaar gratis onder begeleiding. Het adres van Ahoy is Ahoyweg 10 te Rotterdam. Voor meer informatie kunt u de website www.handwerkbeurs.nl bezoeken.


Deel: ' Hip handwerk op de Handwerkbeurs in Ahoy Rotterdam '
Lees ook