Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 5 augustus 2011

Hip-hop artiest ANTIX geeft concert op LiteSide Festival

19, 20 & 21 augustus 2011, Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam

De Britse hip-hop artiest ANTIX geeft op zondag 21 augustus een concert tijdens het LiteSide Festival in Amsterdam. Artistiek directeur Gail Pilgrim die enige jaren geleden de inmiddels gevierde singer-songwriter/ pianiste Karsu Dönmez ontdekte, is er van overtuigd in ANTIX opnieuw een bijzonder muzikaal talent met een grote toekomst te hebben gespot.

Pilgrim: "Tijdens een etentje in het restaurant van haar vader speelde Karsu ongelooflijk mooi piano voor ons. Ik was daar zo van onder de indruk, dat ik haar naar het LiteSide Festival 2008 heb gehaald en haar heb geholpen met haar eerste stappen in de professionele muziekwereld. Nu heeft ze al twee concerten in Carnegie Hall op haar CV staan, een live cd gemaakt, de nodige tv optredens gehad en is gecontracteerd door Mojo. Dit jaar is ze ook weer te gast op het LiteSide Festival." Hoewel ANTIX een ander genre muziek maakt, ziet Pilgrim in de jonge artiest eenzelfde belofte als in Karsu.

"De hiphop van ANTIX is bepaald niet doorsnee. Hij mengt hiphop met wereldmuziek, doet soms bijna aan een singer-songwriter denken en zijn teksten zijn zowel politiek en sociaal geladen als gevoelig en poëtisch. Ik ga er dan ook vanuit dat hij binnenkort doorbreekt en ben er trots op dat wij hem dit jaar al op LiteSide hebben geboekt. "

De in Los Angeles woonachtige ANTIX heeft onlangs zijn eerste album uitgebracht: Flammable Grammer. Met een Australische moeder, een Jordanese vader en opgegroeid in Amerika, Engeland en Frankrijk, is het album van ANTIX doorspekt met voor ieder van die culturen kenmerkende geluiden en emoties. De eerste single van het album, "Deep Within" is een liefhebbende ode aan zijn te vroeg overleden moeder die in 2002 bezweek aan de gevolgen van kanker.

Meer muziek
De dj's van Club Lite, een nieuwe Amsterdamse club aan de Jan van Galenstraat die begin september wordt geopend, verzorgen iedere festivaldag een spetterende dance party in de Openbare Verlichting. Dj's Shanto, Iradi en Kareem Raïhani krijgen op vrijdag en zaterdag ondersteuning van het Oostenrijkse duo One Ideal Boy & Staffan Sladik. Afkomstig uit het door oorlog verscheurde voormalig Joegoslavië, en via Nederland in Oostenrijk belandt, weet One Ideal Boy alles over de complexiteit van de transculturele identiteit en het wereldburgerschap. Als kampioenen in diverse disciplines combineren ze live dj sets met vj beelden tot een post industriële clubnacht. De set die ze tijdens het LiteSide Festival doen, heet Mahawkinahwak. Op zondag 21 augustus geeft Marc Lendfers bovendien een workshop 5Ritmes® met live muziek van Lies Beijerick (didgeridoo) en Marc Lendfers (drums, percussie).

Overzicht muziekprogramma
19-08 | 22.30 uur | Karsu Dönmez in concert
19-08 | 21.00 uur | Club Lite met dj Kareem Raïhani, One Ideal Boy & Staffan Sladik 20-08 | 21.00 uur | Club Lite met dj Iradi, One Ideal Boy & Staffan Sladik 21-08 | 15.00 uur | Workshop 5Ritmes® met live muziek 21-08 | 17.00 uur | Club Lite met dj Shanto
21-08 | 20.00 uur | ANTIX in concert (onderdeel van Club Lite)

LiteSide Festival
De zesde editie van het LiteSide Festival vindt plaats op 19, 20 & 21 augustus in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Het festival biedt een breed aanbod met theater, dans, muziek, beeldende kunst en film. Iedere avond wordt het festival afgesloten met een spetterende clubavond met (inter)nationale dj's. In the line up onder meer: Karsu Dönmez, ANTIX, het Nationale Ballet, een speciale editie van Nachtgasten met onder meer Achmed Akabi, bekend uit de film Rabat, Tarek Halaby, Radhouane el Meddeb, David Zambrano, Makiko Ito, cabaretgroep MES en meer. Buiten wordt o.a. de film Rabat gratis vertoond, vind je een bazaar, korte performances, kunst, en de Oriëntaalse lounge waar je terecht kunt voor zowel hapjes, drankjes en kleine gerechten als complete maaltijden, inclusief vegetarisch en Iftar. Meer informatie en het volledige programma zijn te vinden op www.liteside.nl. Tickets zijn verkrijgbaar in de LiteSide webshop en bij de Free Record Shop.

Deel: ' Hip-hop artiest ANTIX geeft concert op LiteSide Festival '


Lees ook