Hippe onzichtbare beugel verovert terrein


Geen slotjes, maar dunne plastic bitjes bij de ClearCaps beugel

Amsterdam, 20150612 -- Er is een kleine revolutie gaande in de orthodontie. Waren beugelbekkies een aantal jaren geleden nog veroordeeld tot lelijke metalen slotjes, tegenwoordig is er gelukkig een bijna onzichtbaar en comfortabel alternatief.

ClearCaps biedt een beugel die bestaat uit een serie doorzichtige plastic hoesjes om de tanden. Die worden gemaakt op basis van een 3d-scan van de tanden en klikken bijna vacuüm vast. Iedere twee weken worden ze verwisseld voor een nieuw setje, om zo heel geleidelijk de tanden te verplaatsen naar hun ideale positie. In een soort filmpje of simulatie kan vooraf al worden gezien hoe het gaat worden.

Een aantrekkelijke perfect smile en mooie tanden zijn altijd al populair geweest. Maar de afgelopen jaren lijkt het wel alsof iedereen zijn tanden bleekt, of recht laat zetten met een beugel. Op zich ook niet vreemd, want onderzoek heeft uitgewezen dat je tot wel 9 jaar jonger wordt geschat, wanneer je in het bezit bent van een stralende lach. Misschien dus toch maar beter naar de tandarts, dan een spuit met botox in je voorhoofd.

Perfectsmile biedt als een van de eersten de onzichtbare ClearCaps beugel in Nederland. Door het hele land zijn er nu tandartsen en orthodontisten die daarmee werken en behandelingen uitvoeren. In veel andere landen is het al langer een populaire behandeling en staat het zelfs in de top-3 van cosmetische ingrepen.

Iets om minder van te lachen is de prijs, want hoewel deze sinds 2012 al een stuk omlaag is gegaan, blijft het toch nog even slikken. Zo kost een behandeling van maximaal 6 maanden tussen de 1800 tot 2300 euro. En voor langere behandelingen is het tussen de 2400 tot 3000 euro. Dit kan trouwens per locatie en tandarts verschillen.

Iedereen die wil weten of de onzichtbare ClearCaps beugel geschikt is, kan via de site een paar foto's van de tanden uploaden. Daarna krijg je eerst een kort advies per email en kun je daarna een intake bij de tandarts plannen. De pagina om de foto's te uploaden staat op https://www.clearcaps.com/nl/.

Meer informatie over Perfectsmile en de onzichtbare beugel kan worden gevonden op https://www.perfectsmile.nl/onzichtbare-beugel/

Deel: ' Hippe onzichtbare beugel verovert terrein '
Lees ook