Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Historische koetsentocht op Nienoord!

13/05/2002

Leek, 13 mei 2002
Op zondag 26 mei organiseert de Stichting Mensport Nienoord andermaal de historische koetsentocht plaats in de sfeervolle omgeving van het Nationaal Rijtuigmuseum op landgoed Nienoord te Leek. Vorig jaar kon dit mooie schouwspel niet doorgaan in verband met de MKZ crisis. Dit jaar zijn er echter weer veel inschrijvingen en het belooft een prachtige tocht te worden, zowel voor de deelnemers als voor de vele toeschouwers.
Het gaat om authentieke rijtuigen waarbij een aantal deelnemers gekleed gaat in historische kledij.

Er zijn allerlei soorten aanspanningen te bewonderen, waaronder de Postkoets met vierspan van stalhouderij Kuipers uit Groningen. Ook de Phaeton van de Koetsenman uit Diever rijdt mee en naar verluidt zelfs een Noorse aanspanning uit 1880! Genoeg kijkplezier dus in de fraaie bossen van Nienoord en langs de route door kleine dorpjes. De stoet vertrekt om 10 uur vanaf het Nationaal Rijtuigmuseum in Leek en gaat over het landgoed Nienoord richting Midwolde. In Pasop is er een "sherrystop" voor de deelnemers, waarna men de tocht vervolgt via Traansterweg en Noorderweg naar Boerakker. Daarna richting Niebert over de Molenweg naar de Coendersborg waar een lunch geserveerd wordt. Na de lunch vervolgt het gezelschap de route via de Offeringalaan, Jonkersweg, Grauwweg, Carolieweg, Diepswal, het Kerkpad en De Dam in Leek.
Rond half vier worden de rijtuigen verwacht op het binnenplein van de Borg, alwaar het publiek de koetsen in alle rust nog eens kan bewonderen. De heer Eekhout, directeur van het Nationaal Rijtuigmuseum, geeft dan tekst en uitleg over het historisch gerij.

Het Nationaal Rijtuigmuseum is zondagmiddag geopend van 13.00 - 17.00 uur.
Inlichtingen Stichting Mensport Nienoord, telefoon 050 5265584 of 0595 425251.

Zoekwoorden:

Deel: ' Historische koetsentocht op Nienoord '
Lees ook