Amsterdam RAI


Hiswa 99

Date: 10-11-98

HISWA 99 BEREIKT NA UITBREIDING RECORDOMVANG

Volgend vaarseizoen start 27 februari 1999 in Amsterdam RAI Het grootste watersportevenement van de Benelux, de HISWA, zal deze status dit jaar nog meer dan voorheen waarmaken. Tijdens de komende editie maakt namelijk ook de Europahal deel uit van de beurs, waardoor deze 44e HISWA de grootste qua oppervlakte wordt uit haar bestaan. Deze uitbreiding van de expositieruimte maakt een nieuwe opzet en unieke indeling mogelijk: de gescheiden presentatie van zeil- en motorschepen. Bovendien is er meer ruimte voor omlijstende activiteiten. Kortom: Amsterdam RAI vormt van zaterdag 27 februari tot en met zondag 7 maart 1999 het decor waar watersportliefhebbers elkaar ontmoeten voor de start van het nieuwe vaarseizoen.

Ids Boersma, de groepsmanager van de watersportbeurzen, is enthousiast over de ruimere opzet. 'Het zeil- en motorsegment krijgen nu elk hun eigen ambiance. En dat maakt de beurs zeer overzichtelijk en zorgt er voor dat de bezoeker met gerichte interesse snel en eenvoudig zijn weg kan vinden.' Geen overbodige luxe, want met een kleine 600 exposanten is de HISWA een evenement waar het publiek alle aspecten van watersport krijgt voorgeschoteld. Vanzelfsprekend zijn er de nieuwste modellen zeil- en motorjachten, catamarans, surfboards en sportboten. Maar ook de laatste trends op het gebied van kleding, zeilen, masten, waterski's, technische accessoires, navigatie-apparatuur en watersportvakanties komen ruimschoots aan bod.

Scheiding zeil- en motorjachten

Boersma: 'Door de extra hal wordt de scheiding tussen zeil- en motorjachten duidelijker. Zo kun je voor zeiljachten de Hollandhal en voor motorjachten de Europahal zien als een complete showroom waar de belangrijkste Nederlandse aanbieders van stalen en polyester jachten zich dit voorjaar gezamenlijk presenteren. Toonaangevende werven tonen er hun primeurs en paradepaardjes aan de ruim 100.000 watersporters die de HISWA bezoeken.' Voor het eerst is er in de motorjachtenhal ook een Sneekpaviljoen, waarin zes bouwers van motorjachten uit Sneek zich presenteren. In deze hal staan verder alle aanbieders van sportboten en -kruisers, en ontbreken de sloepen niet.'

Meer dan schepen alleen

De HISWA biedt als altijd veel omlijstende programma's. De populaire klassieke stalen- en houten jachten worden in het Klassiek- en houtbouwpaviljoen gepresenteerd. In een sfeer die neigt naar het nostalgische en ambachtelijk vakmanschap, worden moderne varianten gepresenteerd. Het culturele hart vormt het Zeehistorisch Paviljoen, waar lezingen en presentaties van allerlei organisaties en musea inzicht geven in het Nederlandse maritieme verleden. Het verleden komt ook tot leven in de RAI Haven, waar tijdens de HISWA historische schepen liggen afgemeerd en waar op de kade traditionele activiteiten en ambachten worden gedemonstreerd. Daarnaast wordt tijdens de 1999-editie ruimschoots aandacht besteed aan de vele doe-het-zelf mogelijkheden op het gebied van klassieke, maar ook high-tech scheepsbouw. Spannende, verrassende en leerzame watersport-verhalen van zeilers komen aan bod in de 'Zeilen Yacht Club'. Naast de traditionele chartervaart en CWO Vaarscholen zijn ook de aanbieders van binnen- en buitenlandse watersportvakanties present, waar volop informatie wordt gegeven over de mogelijkheden om motorboten te huren om zodoende de mooie vaargebieden van Nederland te verkennen. En op diverse plekken op de beursvloer zingen traditiegetrouw vele Shanty-koren de zeemansliederen van vroeger en nu. 'Last but not least' is er de uitreiking van de HISWA Award, een prijs voor het meest innovatieve produkt dat op de HISWA getoond gaat worden.

Speciale bezoekersarrangementen

Niet alleen voor buitenlandse, maar ook voor Nederlandse bezoekers is een bezoek aan de HISWA prima te combineren met een bezoek aan Amsterdam. Speciaal voor HISWA-bezoekers zijn er enkele aantrekkelijke bezoekers-arrangementen. Hierin wordt een aanbieding voor een hotelovernachting en een toegangskaart HISWA gecombineerd met bijvoorbeeld een rondvaart door de grachten, een culinaire rondvaart bij nacht, een rondrit per tram door hartje Amsterdam, of een toer naar Oudhollandse vissersdorpen aan het IJsselmeer zoals Volendam en Marken. Voor meer informatie over deze arrangementen kunt u contact opnemen met Holland Travel Team, Eline Froeling, telefoon 070 - 3076260.

HISWA 99

HISWA 99 is van zaterdag 27 februari tot en met zondag 7 maart dagelijks open van 10.00 - 18.00 uur. De entreeprijs bedraagt fl. 20,- per persoon; kinderen van 4 t/m 11 jaar en houders van CJP en Pas 65 betalen fl. 12,50. Een gezinskaart (2 volwassenen en maximaal 2 kinderen tussen 4 en 11 jaar) kost fl. 50,-. De HISWA 99 wordt georganiseerd door Amsterdam RAI, onder auspicin van de HISWA Vereniging. Omhoog

Deel: ' HISWA 99 bereikt recordomvang '
Lees ook