Ingezonden persbericht


HITACHI DATA SYSTEMS BIEDT MET TRUENORTH NIEUWE TOTAALBENADERING VAN STORAGE-MANAGEMENT

Strategische visie voor open informatiemanagement basis voor marktleiderschap

Waardenburg, 14 mei 2002 - Hitachi Data Systems (HDS), een dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), introduceert onder de naam Hitachi TrueNorth haar visie en strategie voor open informatiemanagement. TrueNorth biedt klanten de keuzevrijheid bij het integreren van geavanceerde producten binnen storage-infrastructuren. In combinatie met een productplanning die inspeelt op toekomstige behoeften van klanten, vormt TrueNorth de basis voor de ambitie van Hitachi Data Systems om in 2004 de grootste leverancier van storage-oplossingen te zijn.

De basiscomponenten van TrueNorth zijn: nadruk op open standaarden, nauwe samenwerking met andere storage-leveranciers en het creëren van een storage- managementarchitectuur. Op basis van deze architectuur integreren bedrijven hun eigen storage-oplossingen die centraal beheerd worden via een storage-managementconsole.Tegelijkertijd met de aankondiging van TrueNorth introduceerde Hitachi ook de nieuwe Lightning 9900 V Series storage-systemen en de HiCommand-softwaresuite.

"TrueNorth bevestigt de marktbenadering waarbij we onze klanten voordelen bieden door nauwe samenwerking met andere grote leveranciers. Door standaarden te ondersteunen, kunnen onze klanten de uitdagingen van heterogene omgevingen aan", zegt Dave Roberson, President en COO van Hitachi Data Systems. "De TrueNorth-visie biedt verregaande synergie tussen het op standaarden gebaseerde storage-management-raamwerk HiCommand, de krachtige en intelligente Hitachi Freedom storage-systemen en de samenwerking binnen strategische allianties. Hierdoor kunnen onze klanten vanuit hun eigen behoeften kiezen voor 'plug-and-play'-applicaties van Hitachi Data Systems of van onze partners, en deze inzetten in combinatie met eigen software. Het open karakter en eenvoudig beheer leiden tot een lagere Total Cost of Ownership."

Om TrueNorth vorm te geven, biedt Hitachi Data Systems een open storage-management-framework met policy automation-modules, virtualisatiemogelijkheden en storage-systemen met de hoogste prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid. Het businessmodel van de strategie is gebaseerd op samenwerking, waarbij de krachten van partners optimaal benut worden. Met de TrueNorth-producten kunnen klanten hun informatie-infrastructuren eenvoudiger beschermen en optimaliseren.

"TrueNorth wordt ondersteund door producten die ook de komende jaren voorzien in de behoeften van onze klanten", aldus Shinjiro Iwata, CEO van Hitachi Data Systems. "De combinatie van deze visie en onze hoogwaardige technologie versterkt onze positie als marktleider op het gebied van storage-management. Daarmee leggen we de basis voor onze toekomstige ambities."

De TrueNorth-strategie wordt gevormd door drie componenten.

HiCommand Management Framework - De HiCommand Management Framework-softwaresuite biedt een open platform dat de kosten van storage-management voor producten van Hitachi en Independent Software Vendors (ISV's) terugdringt. HiCommand stelt beheerders namelijk in staat tien- tot twintigmaal zoveel storage te beheren als voorheen mogelijk was. Het framework is open, modulair en eenvoudig uit te breiden, zodat klanten hun beheeromgeving kunnen baseren op een combinatie van Hitachi-producten en hoogwaardige hard- en software van derde partijen. HiCommand Management Framework voldoet volledig aan open standaarden van de Storage Networking Industry Association (SNIA), zoals het Common Information Model (CIM), en aan de eXtensible Markup Language-standaard. Verder heeft het framework een open messaging bus op basis van het Simple Object Access Protocol (SOAP), zodat ook producten van andere leveranciers er 'plug & play' mee kunnen integreren.

Hitachi Freedom Storage intelligente systemen - Storage-systemen met verschillende beheertoepassingen. De Lightning 9900 V Series bieden meer dan tweemaal de doorvoercapaciteit van de huidige storage-producten en snellere responstijden met minder belasting voor de storage-poorten. Door meer storage-bronnen te consolideren, minder verbindingen te gebruiken en de beheertijd terug te dringen, nemen de kosten voor storage-infrastructuren af. De systemen spelen maximaal in op de behoeften van klanten door de hoge beschikbaarheid, schaalbare capaciteit en het flexibel prestatieniveau.

Samenwerking tussen leveranciers - De TrueNorth-strategie is gericht op de synergie tussen Hitachi Data Systems en haar partners, en biedt klanten keuzevrijheid. Het HiCommand Developer-programma biedt API's, ondersteuning en testomgevingen aan deelnemende ISV's. Verder wordt samengewerkt met partners als Sun, die met Storage ONE een complementaire strategie voert. Hitachi stimuleert open standaarden voor storage-management om de administratieve lasten te verminderen.

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems, 100% dochteronderneming van Hitachi Ltd., is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor de technologische infrastructuur van 's werelds meest data-intensieve organisaties. Hitachi Data Systems heeft 2.600 medewerkers en opereert in 170 landen op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems, evenals de meeste grote Storage Service Providers.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) is één van 's werelds grootste elektronicabedrijven. De omzet in het fiscale jaar 2000, dat eindigde op 31 maart 2001, bedroeg $67,9 miljard. Hitachi Ltd. bouwt en commercialiseert een uitgebreid gamma van producten, waaronder computers, halfgeleiders, consumentenproducten en industriële producten.

Meer informatie over Hitachi Ltd. is te vinden op: http://global.hitachi.com.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)418 65 72 00
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg PR
Cas Heuvelmans / Karin Dooren
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl / karin@lvtpr.nl

Hitachi Data Systems is een handelsmerk van Hitachi, Ltd. HiCommand, Freedom Storage, Lightning 9900, Thunder 9200 en ShadowImage zijn handelsmerken van Hitachi Data Systems. Z/OS, S/390, ESCON, en FICON zijn handelsmerken en geregistreerde handelsmerken van IBM Corporation. Andere product- of bedrijfsnamen kunnen een handelsmerk zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Deel: ' Hitachi data systems biedt met truenorth nieuwe totaalbenadering van.. '
Lees ook