Ingezonden persbericht

HITACHI DATA SYSTEMS BREIDT VOORSPRONG ENTERPRISE STORAGE UIT MET INTRODUCTIE LIGHTNING 9900 V SERIES

Tweede-generatie Hi-Star switched-architectuur basis voor lagere TCO en snellere ROI door vereenvoudigde infrastructuur, databescherming en efficiënter gebruik

Waardenburg, 8 mei 2002 - Hitachi Data Systems (HDS), een dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), introduceert de Hitachi Freedom Storage Lightning 9900 V Series. Dit is de tweede-generatie intelligente storage-systemen op basis van de Hi-Star switched-architectuur. De Lightning 9900 V Series bieden ingebouwde virtualisatiemogelijkheden en brede ondersteuning voor connectiviteitsopties. De systemen leveren nieuwe consolidatiemogelijkheden, totaalbescherming van bedrijfskritische data en een optimale inzet van bedrijfsmiddelen. Dit resulteert in het terugdringen van de Total Cost of Ownership en een snelle Return On Investment.

De Lightning 9900 V Series maken een intelligente consolidatie van data mogelijk. Dit dankzij de schaalbaarheid tot maximaal 75 TB en een driemaal zo grote bandbreedte en tweemaal zo groot cache als de eerste-generatie Lightning 9900 Series.

"De nieuwe Lightning 9900 V Series maken deel uit van de TrueNorth-strategie en zijn het begin van een nieuw tijdperk voor enterprise storage data management", zegt Dave Roberson, President en COO van Hitachi Data Systems. "Door de kracht van intelligente storage te gebruiken voor de vereenvoudiging van databeheer, komt deze reeks tegemoet aan de hoge eisen van onze klanten. De nieuwe systemen bieden een eenvoudig te beheren, schaalbare en gebruikersvriendelijke storage-architectuur die optimaal aansluit op ons Hi Command Management Framework."

Hitachi TrueNorth
De Hitachi Freedom Storage Lightning 9900 V Series is een belangrijk onderdeel van Hitachi's TrueNorth-visie. Deze visie ziet de toekomst van storage-infrastructuren als een combinatie van intelligente storage-systemen en complete software op basis van het open business-model. Hierdoor wordt storage-management sterk vereenvoudigd en aangevuld met flexibele capaciteit, prestaties en connectiviteit.

De Lightning 9900 V Series bestaat uit twee modellen.

Lightning 9970 V - dit kosteneffectief enkel-cabinet-systeem biedt alle voordelen van de Lightning 9900 V Series: snelheid, betrouwbaarheid en geavanceerde softwaremogelijkheden. Het systeem kent een ruimtebesparend ontwerp en levert tot 9TB aan capaciteit. De Lightning 9970 V ondersteunt specifieke bedrijfskritische applicaties en relatief kleinschalige consolidatie.

Lightning 9980 V - is opgebouwd uit meerdere cabinets en biedt consolidatie voor grote hoeveelheden storage voor open systemen en mainframe-servers. Storage-systemen van verschillende leveranciers kunnen in een Lightning 9980 V geconsolideerd worden tot een pool van storage. Dit maakt het delen van informatie op verschillende platforms mogelijk, waardoor ICT-kosten afnemen en investeringen worden geoptimaliseerd.

Virtualisatie vereenvoudigt beheer
Via de ingebouwde virtualisatieondersteuning van de Lightning 9900 V Series kunnen heterogene servers aan één poort worden gekoppeld en vindt de beveiliging op Logical Unit-niveau (LUN) plaats. De virtualisatielaag biedt besparingen doordat klanten eenvoudiger configuraties en minder switches, glasvezelkabels en host bus-adapters hoeven in te zetten. Daarmee dalen de totale kosten van het beheer van de Lightning 9900 V Series-systemen binnen SAN-omgevingen. De Lightning 9970 V en 9980 V zijn geschikt voor de virtualisatiestrategieën van Hitachi Ltd. en andere leveranciers.

De virtualisatielaag van Hitachi bestaat uit vijf onderdelen.

Virtual Storage Ports - verschillende heterogene serverplatforms kunnen op één poort worden aangesloten. Het resultaat is een grotere connectiviteit en minder netwerkinfrastructuur- en eenvoudiger configuratiebeheer.

Host Storage Domains - verschillende virtuele LUN-pools voor specifieke hosts, die als aparte arrays in het systeem functioneren met eigen LUN 0- en LUN-beveiliging, Quality of Service, metingen, controle en beheer. Deze functie biedt optimale beveiliging voor verschillende gebruikers van de onderdelen van de Lightning storage-systemen.

Performance Maximiser - monitort met Hitachi CruiseControl de prestaties en de voortgang bij migraties weg van hotspots naar minder gebruikte delen van arrays. Verder biedt dit onderdeel informatie voor het afrekenen op basis van prestatieniveau.

Priority Access - bedrijfskritische applicaties krijgen het hoogste serviceniveau.

Hitachi SANtinel - garandeert geautoriseerde toegang.

Architectuur
De Lightning 9900 V Series ondersteunt diverse storage port blades die een reeks van protocollen ondersteunt: 1 en 2 Gigabit/s Fibre Channel, ESCON en FICON. De switch-architectuur en de scheiding van de control store- en de data store-activiteit maken een probleemloze migratie mogelijk naar verschillende storage port protocol blades. De blade-architectuur is flexibel en zal zodoende nieuwe protocollen ondersteunen, zoals iSCSI.

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems, 100% dochteronderneming van Hitachi Ltd., is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor de technologische infrastructuur van 's werelds meest data-intensieve organisaties. Hitachi Data Systems heeft 2.600 medewerkers en opereert in 170 landen op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems, evenals de meeste grote Storage Service Providers.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE:HIT) is één van 's werelds grootste elektronicabedrijven. De omzet in het fiscale jaar 2000, dat eindigde op 31 maart 2001, bedroeg $67,9 miljard. Hitachi Ltd. bouwt en commercialiseert een uitgebreid gamma van producten, waaronder computers, halfgeleiders, consumentenproducten en industriële producten.

Meer informatie over Hitachi Ltd. is te vinden op: http://global.hitachi.com.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)418 65 72 00
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg PR
Cas Heuvelmans / Karin Dooren
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl / karin@lvtpr.nl

Hitachi Data Systems is een handelsmerk van Hitachi, Ltd. HiCommand, Freedom Storage, Lightning 9900, Thunder 9200 en ShadowImage zijn handelsmerken van Hitachi Data Systems. Z/OS, S/390, ESCON, en FICON zijn handelsmerken en geregistreerde handelsmerken van IBM Corporation. Andere product- of bedrijfsnamen kunnen een handelsmerk zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Deel: ' Hitachi data systems breidt voorsprong enterprise storage uit met in.. '
Lees ook