Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems en Oracle leveren wereldwijd geïntegreerde dataopslagoplossingen

Waardenburg, Eindhoven, 17 februari 2003 - Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) en Hitachi Data Systems (HDS) en Oracle Corporation breiden hun bestaande samenwerking uit op de kerngebieden technologie, service en support, en marketing en sales. Door verdere samenwerking op deze gebieden versterken de bedrijven de integratie tussen de Hitachi Freedom Storage-systemen en de informatiebeheersoftware van Oracle.

"De complexiteit van dataopslagoplossingen is toegenomen, terwijl onze klanten infrastructuren willen die eenvoudiger, sneller en makkelijker te beheren zijn. De wereldwijde samenwerking met Hitachi is belangrijk, omdat we zo aan de behoeften van gezamenlijke klanten kunnen voldoen", zegt Doug Kennedy, Vice-President Platform Alliances, System Platforms Division van Oracle.

Naast de ontwikkeling van nieuwe producten en oplossingen vergroten beide bedrijven ook de interoperabiliteit van hun producten, zoals de Hitachi Freedom Storage-systemen en Oracle 9i Real Applications Clusters. In het Oracle Storage Compatibility-programma (OSCP) zijn de validatietesten voor Snapshot-functionaliteit met Hitachi ShadowImage en Remote Mirroring-functionaliteit met Hitachi TrueCopy succesvol afgerond. Deze validatietesten zijn uitgevoerd op de Hitachi Freedom Storage Lightning 9900 V Series- en Thunder 9500 V Series-systemen.

Beide bedrijven bundelen hun krachten om wereldwijd klanten betere ondersteuning te kunnen bieden. Het gezamenlijke servicesaanbod leidt tot kortere responstijden, toename van de beschikbaarheid en de beheerbaarheid, en dalende kosten. Dit is onder andere mogelijk met Hitachi 'DB Validator', een data-integriteitstechnologie voor Oracle Database-systemen, die voorkomt dat corrupte data het SAN-disksysteem bereikt. In dit geval worden de database- en storage-beheerders gewaarschuwd.

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems helpt ondernemingen hun informatie optimaal in te zetten. Daartoe zet HDS haar TrueNorth-strategie in, gericht op storage-oplossingen die informatie-infrastructuren vereenvoudigen, beveiligen en optimaliseren. HDS levert enterprise-klasse en modulaire storage-systemen, storage-managementsoftware en professional services, aangevuld met de beste producten van derde partijen dankzij een aantal strategische allianties. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in 170 landen op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. is één van 's werelds grootste elektronicabedrijven met circa 320.000 werknemers. De omzet in het fiscale jaar 2001, dat eindigde op 31 maart 2002, bedroeg $60,1 miljard. Hitachi Ltd. bouwt en commercialiseert een uitgebreid scala van producten, waaronder informatiesystemen, elektronische producten, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi Ltd. is te vinden op: http://global.hitachi.com.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)418 65 72 00
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

(c) Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd. Hitachi Freedom Storage, Thunder 9200, HiCommand, and TrueNorth are registered trademarks of Hitachi Data Systems.

Deel: ' Hitachi Data Systems en Oracle leveren geïntegreerde dataopslagoplos.. '
Lees ook