Ministerie van DefensieNieuwsberichten

start Masterclass marine

"HiTec Masterclass" marine van start

04-09-2001

De Directeur Personeel van de Koninklijke Marine, Schout-bij-nacht R.T.B. Visser, en ir. J.A. Vogel, directeur TNO Fysisch en Elektronisch laboratorium, hebben maandag (3 september) op het Instituut Defensie Leergangen (IDL) in Rijswijk de "HiTec Masterclass" geopend. Tijdens deze masterclass maken de cursisten gedurende twee maanden op intensieve wijze kennis met de hightech bedrijven marine en TNO.

Met als uitdaging "Investeer in jezelf en geef je carrière een vliegende start door kennis te maken met multidisciplinair opereren in de praktijk van TNO en de Koninklijke Marine", ging in april dit jaar de werving voor de HiTec Masterclass van start. Twintig jonge academici met een technische achtergrond namen de uitdaging aan en begonnen maandag 3 september aan de cursus. Zij maken kennis met disciplines en vaardigheden die nodig zijn om complexe technologische vraagstukken van de marine op te lossen. Ook onderwerpen als projectmanagement, besluitvormingsprocessen en een intensief praktijkprogramma komen aan bod.

Het doet ons plezier dat u het experiment aandurft, sprak schout-bij-nacht Visser de cursisten bij de opening toe. U zult op een speciale manier, werkend en lerend, kennis maken met twee organisaties. De Directeur Personeel benadrukte dat het programma experimenteel is en zeer afhankelijk van de kritische blik van de cursisten. Volgens de heer Vogel van TNO geeft de HiTec Masterclass de deelnemers een unieke kans een carrièrekeus te maken. Door dit experiment leren de cursisten het onderscheid tussen een kennis intensief bedrijf als de marine, of een bedrijf - zoals TNO - dat voor een dergelijk kennis intensief bedrijf werkt. De nuance tussen deze twee bedrijven kunnen jullie hier proeven en dat is een unieke combinatie.(foto: CAVDKM)

Deel: ' 'HiTec Masterclass' marine van start '
Lees ook