HITT

This press release is followed by an English translation

P E R S B E R I C H T

HITT in gesprek met IVS 3D om positie op wereldwijde markt voor hydrografie en navigatie te versterken

Apeldoorn, 2 maart 2011 - HITT NV, leverancier van verkeersbegeleidende, hydrografische en navigatiesystemen voor de lucht- en scheepvaart maakt bekend exclusieve gesprekken te voeren met de eigenaren van IVS 3D om hun activiteiten te fuseren met de hydrografische activiteiten van HITT. De combinatie met IVS 3D zal met name bij QPS, HITT's dochteronderneming in Zeist, leiden tot synergie op het gebied van technologie, organisatie en markten.

IVS 3D, marktleider in verwerking en visualisatie van maritieme informatie en analysesoftware heeft 17 medewerkers en kantoren in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. Het bedrijf werd opgericht in 1995 en ontwikkelt commerciële producten door samenwerking met partners uit het bedrijfsleven, overheid en academische instituten, waaronder het Center of Coastal & Ocean Mapping van de Universiteit van New Hampshire in de Verenigde Staten.

De producten van QPS en IVS 3D zijn complementair in de markt, en het gecombineerde aanbod voorziet in een bredere reeks van oplossingen voor veeleisende klanten. De combinatie van R&D teams versterkt de onbetwiste technologische leiderschapspositie van beide. De daaruit volgende marktpositie - en vooral die van QPS in Noord-Amerika - biedt een robuust platform voor verdere groei.

Met het innovatieve product Fledermaus is IVS 3D wereldwijd marktleider in de driedimensionale visualisatie van complexe maritieme geografische informatie. Deze unieke specialisatie is ontstaan uit geavanceerd hydrografisch onderzoek met de Ocean Mapping Group aan de Universiteit van New Brunswick in Canada. Met Fledermaus introduceerde IVS 3D het commerciële gebruik van driedimensionale visualisatie op de markt van hydrografie, waardoor zij haar leidende positie behoudt en vergroot, nu ook met 4D toepassingen.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingen in infrastructuur en logistiek behaald kunnen worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhouden van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart en hydrografische en navigatiesystemen.

In 2010 boekte HITT een omzet van EUR 36 miljoen en een nettowinst van EUR 2,2 miljoen. Eind 2010 werkten bij HITT 163 personeelsleden. HITT is sinds juni 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.

Deel: ' HITT in gesprek met IVS 3D om positie op wereldwijde markt voor hydr.. '
Lees ook