HITT

P E R S B E R I C H T

HITT levert systemen voor scheepvaartverkeerbegeleiding in de Chinese provincie Zhejiang

Apeldoorn, 26 november 2009 - HITT gaat de modernisering, uitbreiding en nieuwbouw van scheepsverkeerbegeleidende systemen voor Ningbo, Zhoushan en Hangzhou Bay leveren. Het VTS-systeem van HITT werd door Zhejiang Maritime Safety Administratie (MSA) op grond van haar moderne technologie als beste uit drie aanbieders geselecteerd. De opdracht heeft een waarde van circa EUR 3.3 miljoen.

De provincie Zhejiang ligt ten zuiden van Sjanghai. Ningbo is een belangrijk havengebied voor de petrochemische industrie en de vierde containerhaven van China. Met deze opdracht en de bestaande activiteiten in Sjanghai behoort HITT tot een van de sterkste spelers in het groeiende marktsegment van scheepsverkeerbegeleidende systemen.

Binnen het project voor MSA China levert HITT de ISIS (Integrated Surveillance Information Services) server die relevante scheepvaartinformatie verzamelt en integreert door middel van koppeling met bestaande en nieuwe systemen in China. Daarnaast voorziet het systeem in een internettoepassing die toegang biedt tot real time informatie over scheepvaartbewegingen.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingenin infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhoud van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2008 boekte HITT een omzet van EUR 34 miljoen en een nettowinst van EUR 4,8 miljoen (waarvan eenmalig EUR 3,7 miljoen). Eind 2008 werkten bij HITT 166 personeelsleden. HITT is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.

Deel: ' HITT levert systemen voor scheepvaartverkeerbegeleiding in de Chines.. '


Lees ook