Hogeschool voor de Kunsten Utrecht


HKU Bureau PRM

Persberichten

HKU-studenten dumpen sieraden in water

Een collectie sieraden van studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) wordt op 21 maart in een daarvoor speciaal ontworpen kist te watergelaten in het Nieuwe Meer. Opzet is dat de sieraden als dragers van tijdsbeelden in een van de volgende eeuwen worden gevonden om aan de toekomstige mens te laten zien wat kenmerkend is voor onze tijd.
Deze sieraden zijn onder de titel SAVFE nog tot en met 17 maart te zien in galerie Ra te Amsterdam, Vijzelstraat 80. Certificaten en tickets voor de boottocht naar de afzinkplaats zijn verkrijgbaar in galerie Ra.

Expositie sieraden: Galerie Ra, Vijzelstraat 80, Amsterdam Data expositie: t/m 17 maart 1999 van di t/m za 12.00-18.00 uur Datum te waterlating sieraden: 21 maart 1999

Opdracht
Studenten van de afstudeerrichting 3D-design kregen van gastdocent/vormgever Ted Noten de volgende opdracht: Maak een sieraad waarin afleesbaar is dat het in deze tijd gemaakt is. Afleesbaarheid als een optelsom van thematiek, materiaal, techniek en typerend eigentijdse sieraadvormen met als voorwaarde dat de sieraden een overlevingsduur van 100.000 jaar hebben. De studenten werden geïnspireerd door themas als klonen, plastische chirurgie, aids, zap-cultuur, recycling en prinses Diana. Het symbool op de kist is een ontwerp van Ted Noten.

Certificaat voor sympathisanten
Op de eerste dag van de lente, 21 maart, vaart een boot naar de afzinkplek en laat daar de verzwaarde en dichtgelaste kist met de collectie sieraden te water. Sympathisanten van dit project kunnen zich verbinden aan één van de sieraden en de kist door aankoop van een certificaat voor 150,-. Het certificaat, waarvan een kopie meegaat in de kist, bevat een omschrijving van het project, een statement van het sieraad, een aanduiding van de afzinkplek en een portretfoto (door Natalie van Helvoort) van de sympathisant. Ook zijn er losse tickets ad
35,- voor verdere belangstellenden te koop bij galerie Ra, tel. 020-626 51 00.

Deel: ' HKU-studenten dumpen sieraden in water '
Lees ook