Leiden, 19 augustus 2001

BIJNA PODIUMPLAATS VOOR HO-PIN TUNG

KNAF Talent First-winnaar Ho-Pin Tung heeft de zevende race van de Landis Formule Ford als vierde afgesloten. Op het circuit van Zolder in België lag hij na een superstart even tweede, een positie die hij helaas niet kon vasthouden. "Dit is een mooi resultaat", concludeerde Ho-Pin. "Deze vierde plaats is mijn beste prestatie van het seizoen. Mijn progressie zet door."

Tijdens de vrije trainingen presteerde Ho-Pin Tung goed, hij reed de derde tijd. De verwachtingen voor de enige kwalificatietraining waren dan ook hooggespannen. Ho-Pin Tung moest echter met de zesde startpositie genoegen nemen. "De wegligging van mijn auto was wat nerveus", vertelde hij na de training. "Daardoor kon ik mij niet tussen de snelsten mengen. Ik had meer verwacht, de zesde tijd is niet om over naar huis te schrijven."

Bij de start van de race kwam Ho-Pin Tung uitstekend weg, hij klom in één keer op van de zesde naar de tweede plaats. "Het was echt een megastart", stelde hij tevreden vast. "In de eerste bocht koos iedereen voor de binnenbocht, ik nam de buitenkant en vond zo in één keer de aansluiting bij raceleider Stefan de Groot."
Ho-Pin Tung stond in de eerste ronden nauwelijks onder druk van zijn achtervolgers, aangevoerd door zijn teamgenoot bij Van Amersfoort Racing Jaap van Lagen. Samen met de leider in de wedstrijd Stefan de Groot had Ho-Pin in de beginfase een angstig moment, toen beiden op een door olie gladde baan van het asfalt gleden. "We konden onze race als eerste en tweede voortzetten", blikte Ho-Pin op het incident terug.
Helaas viel de KNAF Talent First-winnaar na enkele ronden twee plaatsen terug toen hij spinde. "Ik kwam met mijn rechterachterwiel achter de kerbstones terecht, daardoor ging ik achterstevoren", gaf hij zijn eigen fout toe. "Gelukkig had ik mijn Mygale snel onder controle en kon ik mijn race vlug weer vervolgen."
Ho-Pin kwam als vierde over de finish, al had er een podiumplaats ingezeten. "Xavier Maassen passeerde mij terwijl er langs de baan met de gele vlag werd gezwaaid. Ik verdedigde op dat moment mijn positie niet, omdat inhalen 'onder geel' verboden is", aldus de verontwaardigde Ho-Pin Tung. Hij rijdt komende zaterdag wederom op het circuit van Zolder. "Ik ga dan voor een podiumplaats, dat mag duidelijk zijn", sloot Ho-Pin af..

Uitslag Landis Formule Ford: 1. Stefan de Groot, 12 ronden in 20:04.987; 2. Jaap van Lagen, op 4,307; 3. Xavier Maassen, op 7,550; 4. Ho-Pin Tung, op 15,822.
Stand NK na zes races: 1. Stefan de Groot 108, 2. Jaap van Lagen 84, 3. Ferdinand Kool 80, 6. Ho-Pin Tung 55.
Stand Benelux-kampioenschap na zeven races: 1. Stefan de Groot 108, 2. Jaap van Lagen 87, 3. Ferdinand Kool 71; 7. Ho-Pin Tung 30.


Zoekwoorden:

Deel: ' Ho-Pin Tung vierde in zevende race Landis Formule Ford '
Lees ook