Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoeks Haven Festival met de Stena Line Airshow.

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2002 zal in Hoek van Holland tijdens het Hoeks Haven Festival de Stena Line Airshow plaatsvinden. Tijdens deze show zullen verschillende vliegtuigen en helikopters hun opwachting maken om boven de Nieuwe Waterweg hun stunts te vertonen. Aan de show doen verschillende vliegtuigen, helikopters, parachutisten, aerobetic vleigtuigen en schepen uit de haven van Hoek van Holland mee. Ook geeft de wereldkampioen remote control met zijn modelvliegtuig een wervelende show.
Als toppunt van de show zullen de wereldberoemde Breitling War Fighters uit Engeland een show geven zoals alleen zij dat kunnen. Dit is de eerste keer dat deze formatie naar Nederland komt.

Zaterdagavond zal in het teken staan van een wereldrecord. De dansgroepen van Noes Fiolet Studio's zullen dan namelijk gaan proberen om het record Lange Afstands Dans te verbreken. Zij worden getraind om tijdens het Festival 14 kilometer lang te dansen. De stoet zal om 18:00 uur vertrekken vanaf de Stormvleodkering om daarna te eindigen op de Koningin Emmaboulevard. Daar wordt het record gebroken en het startsein gegeven voor de feestavond. Hier zullen verschillende bands optreden waaronder de salsaband "Havana 5". De avond wordt afgesloten met een groots vuurwerk.

Het Hoeks Haven festival zal voor de rest bestaan uit een braderie met platen & cd beurs, kinderactiviteiten, verschillende live bands en terassen.

Op zondag zal tevens in het centrum van Hoek van Holland een rommelmarkt plaatsvinden.

Het Hoeks Haven festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Stena Line BV, Saricon BV, Projectteam Waterwegcentrum/ OBR, Lyondell Chemie Nederland, Voridian Chemical, Nerefco BV en de deelgemeente Hoek van Holland.

Voor nadere informatie:
Stichting Promotie Hoek van Holland
Tel; 0174-310080
Fax: 0174-310083
Website: www.hoekvanholland.nl/vvv
e-mail: hvh@vvv.rotterdam.nl

EINDE

Zoekwoorden:

Deel: ' Hoeks Haven Festival met de Stena Line Airshow '
Lees ook