Hof van Laren is Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016


LAREN (Noord-Holland), 20160608 -- Bed & Breakfast ‘Het Hof van Laren’ in Laren is op woensdag 8 juni uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016. De accommodatie, een achttiendeeeuwse boerderij middenin het Gooi, scoorde afgelopen jaar het hoogst in het Nederlandse classificatiesysteem voor B&B’s en behaalde de beste reviews op Bedandbreakfast.nl. Dat heeft Stichting Bed & Breakfast Nederland, de organisatie achter de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie, bekendgemaakt.

Het Beste Bed & Breakfast van Nederland wordt ieder jaar uitgeroepen onder B&B’s in de klasse van 5 tulpen, de hoogste categorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De winnaar wordt bepaald op basis van de service en faciliteiten, gecombineerd met de reviews die gasten schrijven op Bedandbreakfast.nl. Ook B&B ‘Comfortabel Rustpunt’ in Heerlen en B&B ‘De Korhoen’ in Nijverdal waren genomineerd in de 5-tulpenklasse. Zij behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats.

Vijf-tulpengevoel

“Het is duidelijk dat Het Hof van Laren, door gasten beloond met een 9,8 in de reviews, de crème de la crème is van de Nederlandse B&B’s. Alles aan Het Hof van Laren ademt topklasse. Van de modernlandelijke inrichting tot het loungeterras aan de zwemvijver: het oogt allemaal even verzorgd en stijlvol. Het Hof van Laren laat zien wat B&B’s vandaag de dag zo bijzonder maakt. Een bed & breakfast is al lang geen budgetaccommodatie meer, maar een hoogwaardig verblijf waar je in de watten wordt gelegd. Het vijfsterren-hotelgevoel inderdaad, maar dan met persoonlijke aandacht in een kleinschalige, unieke sfeer. Het vijftulpen-gevoel!”, aldus Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland. 

Winnaars overige categorieën

Ook in de categorieën van 1 tot 4 tulpen zijn de beste bed & breakfasts van Nederland bekendgemaakt. Dit zijn de winnaars per categorie:

5 tulpen

Eerste prijs: Het Hof van Laren in Laren (Noord-Holland)

Tweede prijs: Comfortabel Rustpunt in Heerlen (Limburg)

Derde prijs: De Korhoen in Nijverdal (Overijssel) 

4 tulpen

Eerste prijs: Rietveld Cottage in Hazerswoude-Dorp (Zuid-Holland)

Tweede prijs: B&B Van Elewout in Bergen op Zoom (Noord-Brabant)

Derde prijs: EcoLinde in Vorden (Gelderland)

3 tulpen

Eerste prijs: De Lochterhof in Berg en Terblijt (Limburg)

Tweede prijs: B&B Agnetenhoeve in Overasselt (Gelderland)

Derde prijs: Joarum in Kubaard (Friesland) 

2 tulpen

Eerste prijs: Hotel California in Wichmond (Gelderland)

Tweede prijs: Flora’s op Boerskotten in De Lutte (Overijssel)

Derde prijs: Op de vlakte in Bollingawier (Friesland)

1 tulp

Eerste prijs: Huize Sonja in Hollum (Friesland)

Tweede prijs: B&B Passage in Driebergen (Utrecht)

Derde prijs: De Vlinder in Nijmegen (Gelderland)

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie

De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie maakt de kwaliteitsverschillen tussen B&B’s inzichtelijk door middel van roze tulpsymbolen. Deelnemende accommodaties kunnen één tot vijf tulpen verdienen. Elke B&B wordt bezocht door een mystery guest en beoordeeld aan de hand van een objectieve normenlijst. Ruim 520 bed & breakfasts in Nederland zijn bij het classificatiesysteem aangesloten. Onder de B&B’s met vijf tulpen wordt ieder jaar het Beste Bed & Breakfast van Nederland uitgeroepen door Stichting Bed & Breakfast Nederland. Meer informatie, zie www.bedandbreakfastclassificatie.nl.Noot voor redacties:

Deel: ' Hof van Laren is Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016 '
Lees ook