Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Hoge deelname aan Rijksvaccinatieprogramma

Op een congres over het Rijksvaccinatieprogramma maakte staatssecretaris Ross vandaag bekend dat 95 procent van de Nederlandse kinderen zich laat inenten tegen infectieziekten via het vaccinatieprogramma.

Zon 96 procent van de groep 4- tot 9-jarige kinderen is gevaccineerd tegen bof, mazelen en rode hond. Met deze cijfers scoort Nederland hoger dan het buitenland.
Ondanks het feit dat deelname aan het vaccinatieprogramma vrijwillig is, maken veel Nederlanders gebruik van het vaccinatieaanbod zonder dat daar een zweep of preek bij aan te pas komt, meldde de staatssecretaris in Rotterdam.

In haar speech benadrukte staatssecretaris Ross dat men kritisch moet blijven prikken. Er moet altijd nagedacht worden over de mogelijke bijwerkingen van vaccinatie. Maar de bijwerkingen zoals een stijve arm of koorts zijn altijd te verkiezen boven de risicos van de soms dodelijke infectieziekten waartegen ingeënt wordt, aldus Ross. In het Rijksvaccinatieprogramma zitten zeven vaccinaties tegen tien infectieziekten: difterie, kinkhoest, tetanus, polio, Hib-ziekten, bof, mazelen, rodehond, meningokokkenziekten C en hepatitis B.

Congres over Rijksvaccinatieprogramma
1.
Congres over Rijksvaccinatieprogramma
Speech, 14-2-2003

Om de toespraak op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/document...er=393&page=19171 .

Vaccinatie.minvws.nl
2.
Vaccinatie.minvws.nl
Externe link, 4-6-2001

Themasite van het ministerie van VWS met informatie over vaccinatie van kinderen en jongeren.

Zoekwoorden:

Deel: ' Hoge deelname aan Rijksvaccinatieprogramma '
Lees ook