Ingezonden persbericht

Strijd om naam 'Betuweroute' duurt voort.
10 augustus 2001

Op 5 oktober dient bij het Hof in Amsterdam het hoger beroep over de naam 'Betuweroute'. De ondernemer drs. K. IJff gebruikte deze aanduiding in zijn handelsnaam, als merk en als domeinnaam op internet.

Eerder dit jaar bepaalde de rechtbank in Amsterdam dat IJff de aanduiding 'Betuweroute' en 'Projectorganisatie Betuweroute' niet langer in het economisch verkeer mag gebruiken. De Staat der Nederlanden en NS-Railinfrabeheer hadden dit in kortgeding geëist

Het Hof zou op 9 augustus een datum voor uitspraak hebben vastgesteld. De Staat en NS hebben echter op de valreep pleidooi gevraagd. "Dat is opmerkelijk", zegt IJff. "Zij hebben volop gelegenheid gehad om in hun memorie van antwoord te reageren op mijn grieven. Dat zij nu toch zelf om pleidooi vragen duidt er volgens mij op dat ze niet zeker zijn van hun zaak."

Het Benelux Merkenbureau heeft inmiddels het door NS-Railinfrabeheer aangevraagde depot van het merk 'Projectorganisatie Betuweroute' geweigerd. Volgens IJff is het voor NS moeilijk, zo niet onmogelijk, om zich nog op het merkenrecht te beroepen.

Ondertussen is de Economische Controle Dienst in opdracht van het Openbaar Ministerie bezig met een onderzoek naar het gebruik van de aanduiding 'Projectorganisatie Betuweroute' door NS-Railinfrabeheer. Dit gebruik is mogelijk in strijd met de wet en zal dan als economisch delict kunnen worden aangemerkt.

Informatie:
K. IJff
tel. 020-6422227
bgg 06-59953263

Zoekwoorden:

Deel: ' Hoger Beroep bij Hof in Amsterdam over naam Betuweroute '
Lees ook