Hogere bezettingsgraad voor Hapimag in de zomer van 2012


BAAR, 20121025 -- De Zwitserse aanbieder van woonrechten Hapimag verhoogt de bezettingsgraad in de zomermaanden met 1,6 % ten opzichte van vorig jaar. De resorts en residenties in Zwitserland handhaven zich ondanks de sterke Zwitserse frank op het hoge niveau van het afgelopen jaar.

Hapimag registreerde deze zomer van juli t/m september meer dan 1,1 miljoen overnachtingen. De bezettingsgraad van alle 57 resorts en residenties kon met 1,6 procent worden verhoogd naar 88,8 procent (vorig jaar 87,2 procent). 31 van de 57 resorts hadden een bezettingsgraad van meer dan 90 procent – daaronder een bonte mix van adressen in het Zuiden, het Noorden en in de Europese metropolen; de hoogste bezettingsgraad realiseerde de residentie Antibes (FR) met 98,1 procent, gevolgd door Bowness-on-Windermere (GB) met 97,9 procent, Binz (DE), Dresden (DE) en Paguera (ES) met elk 97,8 procent en Cannero (IT) met 97 procent.

Constante hoge vraag naar de Zwitserse resorts
In enkele toeristische regio's in Zwitserland was in juli en augustus 2012 het aantal overnachtingen dalende. Volgens het "Bundesamt für Statistik" daalde bijvoorbeeld in juli 2012 het aantal overnachtingen in Graubünden met 8,4 procent en in het Berner Oberland met 9,4 procent. Tegen deze trend in – ondanks de sterke Zwitserse frank – zijn de Hapimag resorts in Zwitserland wederom zeer gevraagd: de zomerbezetting van de vier Zwitserse resorts is met 90,9 procent weliswaar ook iets lager dan die van vorig jaar (91,9 procent), maar nog steeds op een zeer hoog niveau. Net als vorig jaar is de residentie in Ascona het meest geliefde Zwitserse adres met een bezettingsgraad van 96,5 procent (vorig jaar 96,8 procent), gevolgd door Interlaken met 95,2 procent (vorig jaar 94,8 procent), Andeer met 92,5 procent (vorig jaar 95,2 procent) en Flims met 83,8 procent (vorig jaar 86,3 procent). De resorts en residenties in Oostenrijk konden van de gunstige wisselkoers profiteren en realiseerden met 80 procent een duidelijk hogere bezettingsgraad dan vorig jaar (71,7 procent). Ook de adressen in Duitsland lieten ten opzichte van vorig jaar (89,4 procent) met 92,1 procent een toename in de bezetting zien.

Hapimag in plaats van een tweede woning
De Hapimag leden maken gebruik van de appartementen als tweede woningen; daardoor bereiken de resorts en residenties deze hoge bezettingsgraad. Ter vergelijking: de bezetting van tweede woningen door hun eigenaren bedraagt volgens verschillende enquêtes in Zwitserland gemiddeld rond de zes weken per jaar, dat komt overeen met een bezettingsgraad van ca. 11,5 procent. Bij Hapimag realiseerden de Zwitserse resorts en residenties in het jaar 2011 een bezettingsgraad van 73,3 procent. Het Hapimag bedrijfsmodel draagt er dus toe bij dat "koude bedden" (leegstaande appartementen) worden voorkomen.

Winterboekingen op het niveau van afgelopen jaar
Het winterseizoen 2012/2013 ligt bij Hapimag op schema. Net als vorig jaar ligt het aantal boekingen voor de meeste resorts en residenties onveranderd op een hoog niveau. Vooral de resorts in de Alpen, met name die in Saalbach en Flims, laten voor de kerst en de jaarwisseling verheugende boekingscijfers zien. In het Zuiden zijn met name San Agustín (ES) en Puerto de la Cruz (ES) zeer populair. De resorts in Paguera (ES), Albufeira (PT) en Bodrum (TR) evenals de residenties in Marbella (ES) en Antibes (FR) beschikken nog over vrije appartementen – perfect om te ontsnappen aan de koude winterdagen en in een warme omgeving nieuwe energie op te doen.

De Hapimag onderneming
Hapimag is een dienstverlenende onderneming op het gebied van de individuele invulling van vrije tijd en levensstijl en werd in 1963 opgericht. Als vooraanstaande Europese aanbieder van woonrechten biedt Hapimag meer dan 141 000 leden toegang tot een economisch en ecologisch duurzaam platform met 57 adressen op toplocaties in 16 landen. De leden hebben daarbij de beschikking over meer dan 5300 appartementen voor individueel gebruik, aangevuld met een locatiespecifiek gastronomie-, wellness-, cultuur-, service- en infrastructuuraanbod. De onderneming heeft ca. 1400 medewerkers in dienst (full-time) en realiseerde in 2011 een bedrijfsopbrengst van EUR 186 miljoen. Hapimag is een AG volgens Zwitsers recht en heeft haar hoofdkantoor in Baar/ZG (CH). www.hapimag.com

Meer informatie kunt u vinden op www.facebook.com/hapimag, www.youtube.com/hapimag en www.kununu.com/hapimag.


Deel: ' Hogere bezettingsgraad voor Hapimag in de zomer van 2012 '
Lees ook