HOGESCHOOL HOLLAND

Hogescholen en financiële sector werken samen in nieuwe opleid

Dit studiejaar start de Amsterdamse Academie (onderdeel van Hogeschool Holland in Diemen) met een geheel vernieuwde hbo-opleiding Financieel Zakelijke Dienstverlening (Financial Services Management ). Met ingang van het studiejaar 2002-2003 gaan ook tien andere hogescholen deze opleiding opnemen in hun onderwijsaanbod. Deze hogescholen kenden in hun opleidingen CE, BE of MER de afstudeerrichting Bank- en Verzekeringen/ Financiële Advisering. Deze afstudeerrichtingen worden vervangen door de nieuwe opleiding Financieel Zakelijke Dienstverlening. De opleiding sluit in haar nieuwe vorm beter aan bij zowel de veranderde eisen vanuit het afnemende werkveld als de veranderingen in het voortgezet onderwijs.

Voor de nieuwe opleiding is een samenwerkingsverband aangegaan door de gezamenlijke groep van hogescholen. Dit resulteerde in een Landelijk Overleg voor de opleiding Financieel Zakelijke Dienstverlening. Een belangrijk product van deze samenwerking is het nieuwe beroeps- en opleidingsprofiel, dat geheel gebaseerd is op competenties en dat tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met de financiële sector.

Mini-symposium
Op donderdagochtend 27 september 2001 organiseert het platform ter introductie van de nieuwe opleiding een mini-symposium met de titel Duurzame Werkgelegenheid. Dit symposium zal plaatsvinden in het hoofdkantoor van de ING Bank in Amsterdam-Zuidoost en illustreert de samenwerking van hogescholen en de financiële sector. Op het symposium zullen vooraanstaande sprekers uit de financiële sector ingaan op de achtergronden en de opzet van de opleiding. Tevens wordt op die dag de voorlichtingsfilm vertoond die wordt ingezet bij de werving van scholieren uit het voorgezet onderwijs.

U kunt zich via e-mail aanmelden voor deelname aan het symposium tot uiterlijk 22 september a.s. U ontvangt dan per omgaande een bevestiging van uw deelname, incl. routebeschrijving. Aanmelden is vooral belangrijk in verband met de veiligheidsvoorschriften bij de ING Bank.

Voor aanmelding en/of meer informatie:
mw. Tessa van der Tuin, Bureau Externe Contacten, tel: 020-4951202
e-mail: t.v.d.tuin@hsholland.nl

10 sep 01 15:50

Deel: ' Hogescholen en financiële sector werken samen '
Lees ook