www.kokkel.zeelandnet.nl

Producentenorganisatie van de Nederlandse Kokkelvisserij

Hogeschool Diemen wint wedstrijd Nederlandse kokkelvisserij

Datum: 27 juni 1999

Tekst:

P E R S B E R I C H T

Hogeschool Diemen wint wedstrijd Nederlandse Kokkelvisserij

STUDENTEN DENKEN NA OVER KOKKELVISSERIJ

Den Oever, 27 juni 1999

Vrijdagmiddag reikte de secretaris van de Producenten organisatie voor de Nederlandse Kokkelvisserij, de heer J. Holstein, de hoofdprijs van 1.000,-- uit aan tweedejaars communicatie-studenten van de Hogeschool Holland. De studenten uit Diemen stelden voor in Zeeland een kokkelinformatiecentrum op te richten waar een breed publiek kan kennismaken met een sector die al sinds de Middeleeuwen in ons land bestaat, maar toch nog relatief onbekend is. De prijsuitreiking was het sluitstuk van de wedstrijd onder de Hogescholen voor communicatie, die aan het begin van het schooljaar 1998/1999 werd uitgeschreven door de Nederlandse Kokkelvisserij. Aan de studenten werd gevraagd voor de Nederlandse kokkelvisserij een langere termijn corporate identity te schetsen en deze te onderbouwen met originele ideekn.

De prijsuitreiking vond vandaag plaats op het kokkelschip WR 82. Aan boord waren de drie genomineerde groepen van drie verschillende hogescholen aanwezig: de Christelijke Hogeschool Ede, de Hanze Hogeschool Groningen en de Hogeschool Holland. Bij de uitwerking van de opdracht kozen deze groepen voor verschillende invalshoeken. Zo werd door de Christelijke Hogeschool Ede de cultuur historische waarde van de kokkelvisserij benadrukt; de Hanze Hogeschool Groningen koos voor de middelen marketing en sponsoring om aan de corporate identity inhoud te geven. De winnende groep studenten uit Diemen wilde met het kokkelinformatiecentrum een breed publiek benaderen.

In het afgelopen jaar hebben in totaal zestien groepen gewerkt aan de praktijkopdracht. Met de wedstrijd wilde de Producentenorganisatie van de Nederlandse Kokkelvisserij de studenten de mogelijkheid bieden nader kennis te maken met een relatief onbekende, maar oer-nederlandse sector.

Deel: ' Hogeschool Diemen wint wedstrijd Nederlandse Kokkelvisserij '
Lees ook