Hogeschool van Utrecht reikt eerste MCSE-diploma uit aan student

Microsoft Technologie vormt belangrijk deel van het standaard lesprogramma

Schiphol-Rijk, 5 februari 1999 - Gisteren heeft de Hogeschool van Utrecht (HvU) voor de eerste keer een bul uitgereikt aan een student die geslaagd is voor het Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE)-examen. Bert Ertman uit Veenendaal heeft de opleiding Informatica, specialisatie Telematica, met goed gevolg afgesloten en daarbij tevens zes Microsoft-certificaten behaald. Bij de Hogeschool van Utrecht zullen dit jaar naar verwachting in totaal 60 kandidaten afstuderen die modules uit het MCSE-programma gevolgd hebben. Dit programma vormt een vast onderdeel van zowel het curriculum als het examenpakket.

De 22-jarige Bert Ertman heeft in zijn laatste studiejaar de examens Networking Essentials, TCP/IP, Internet Information Server, NT Workstation, NT Server en NT Enterprise afgesloten met cijfers die ruim boven het gemiddelde lagen. In principe kunnen studenten aan de Hogeschool van Utrecht al vanaf hun eerste semester modules uit het MCSE-programma volgen. Dit gebeurt in groepsverband, maar individuele studenten kunnen ook op een stageadres en in de eigen tijd trainingen volgen. Studenten kunnen bovendien gebruikmaken van de door Microsoft beschikbaar gestelde 'examenvouchers', een bon die hun het recht geeft om mee te doen aan de MCSE-examens.

De Hogeschool van Utrecht is de eerste openbare onderwijsinstelling, waar studenten standaard een opleiding kunnen volgen tot Microsoft Certified Systems Engineer. Deze opleidingen volgen informatici normaal gesproken na hun afstuderen bij de werkgever waar zij aan de slag gaan. Dankzij de nauwe samenwerking met Microsoft, in het kader van het Microsoft Authorized Academic Training Program (AATP), kan de HvU al tijdens de studie MCSE-opleidingen aanbieden.

De Hogeschool van Utrecht besteedt ruime aandacht aan Microsoft Technologie in haar lesprogramma omdat een Microsoft-certificatie haar studenten een belangrijk voordeel biedt bij het betreden van de arbeidsmarkt. De HvU realiseert daarnaast aanzienlijke besparingen op de ontwikkelkosten van haar opleidingen.

Het Authorized Academic Training Program maakt deel uit van Microsoft's Skills 2000-initiatief. Met het Skills 2000-initiatief wil Microsoft wereldwijd een bijdrage leveren aan het terugbrengen van het tekort aan informatici met een gedegen kennis van de hedendaagse informatie- en communicatietechnologie (ICT). Microsoft beoogt met dit initiatief - dat in elk land op een daarop afgestemde wijze wordt ingevuld - zowel jongeren, studenten en werklozen, als huidige werknemers in de ICT-sector enthousiast te maken voor een (verdere) loopbaan in de automatisering. Daarnaast ligt er een belangrijke taak in het opleiden van docenten en medewerkers van onderwijsinstellingen en opleidingsinstituten. In het kader van het AATP ondersteunt Microsoft onderwijsinstellingen en studenten door middel van officieel Microsoft cursusmateriaal, examenvouchers en diverse educatieve hulpmiddelen.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, server-applicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Deel: ' Hogeschool van Utrecht reikt eerste MCSE-diploma uit '
Lees ook