Holistisch Labyrinth Gallery in centrum Culturele Hoofdstad Leeuwarden


Samenwerkende kunstenaars laten bezoekers verdwalen tot in het kosmisch veld

LEEUWARDEN, 20180109 -- In een voormalig kerkgebouw in Leeuwarden op De Tuinen nr 18, vroeger bekend als het gebouw van het Leger des Heils, bouwt de Leeuwardse kunstenaar en holistisch coach Belinde van der Steeg een labyrinth van kunstwerken. Ze noemt het het Labyrinth Gallery omdat er meerdere kunstenaars tegelijk hun werk kunnen exposeren. Maar het heeft ook een holistisch doel: bezoekers die daarvoor openstaan een spirituele ervaring bezorgen, een lift naar de vijfde dimensie.

[afbeelding Derde Oog] Op de vloer van het labyrinth heeft Belinde een kolossaal 'derde oog' geschilderd en op de contouren daarvan  verrijzen de wanden van het labyrinth vol schilderingen van de deelnemende kunstenaars. Rondom de hele zaal hangt een balkon waarvandaan toeschouwers naar beneden kunnen zien hoe lotgenoten in het labyrinth verdwalen op weg naar 'zichzelf' en het 'kosmische veld'. Het balkon is ook heel geschikt om met led licht alle kleuren te veranderen in een wervelende lichtshow of met beamers kunstwerken te projecteren die dan bij opbod verkocht of verhuurd kunnen worden. Ook is er een podium dat zich goed leent voor workshops en presentaties.

Belinde heeft 12 kunstenaars gecontracteerd maar er is nog plaats voor meer. De initiatiefneemster hoopt met de toeloop van bezoekers naar Leeuwarden als culturele hoofdstad dit jaar een vliegende start te maken. De winst zal verdeeld worden onder de deelnemende kunstenaars en elk halfjaar kan een nieuw labyrinth worden gebouwd rond een nieuw thema. Het streven is om 1 februari de deuren te openen.
 


Deel: ' Holistisch Labyrinth Gallery in centrum Culturele Hoofdstad Leeuwarden '
Lees ook