Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Deelnemers maken sfeer in Amsterdam ArenA

Holland Cup 2001
nadert ontknoping

De Holland Cup in Almere, het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland, nadert zijn ontknoping. Op vrijdag 27 juli worden de knock-outwedstrijden gespeeld om een finaleplaats. Voor de nummers een en twee uit de poules wordt het de dag van de waarheid. Bovendien spelen de nummers drie en vier uit de poules de wedstrijden om de Challenge Cups, op vijf sportparken in Almere.

Donderdagavond zorgden ruim 2200 Holland Cup-deelnemers voor waves en sfeervol gezang in de Amsterdam ArenA, tijdens het Amsterdam Tournament. In de vakken 426, 427 en 428 keken de jeugdvoetballers uit de Verenigde Staten en 19 Europese landen niet alleen naar de verrichtingen van internationale topvedettes, maar ook naar een fraaie reclamefilm van de Holland Cup, die op een grootbeeldscherm was te zien.

Met bussen en in treinen waren de Holland Cup-deelnemers van Almere naar Amsterdam gereisd. De spectaculaire actie was mede mogelijk gemaakt door ABN Amro, een van de hoofdsponsoren van het jeugdvoetbaltoernooi. Ajax, AC Milan, Liverpool en Valencia werden toegejuicht door jonge spelers, die zelf overdag nog waren aangemoedigd tijdens hun wedstrijden om de Holland Cup.

Vrijdag vallen dus de eerste beslissingen in de 16-e editie van het evenement. Zaterdag (28 juli) worden overdag de finales om de Holland Cup in de verschillende leeftijdscategorieën afgewerkt op sportpark Rie Mastenbroek van ASC Waterwijk. Die avond worden de grote bekers en tientallen medailles uitgereikt tijdens een spectaculair opgezette prijsuitreiking, op het podium aan de Grote Markt in Almere.

Tot dusverre verloopt het toernooi zeer sportief en plezierig. Ondanks de warmte hebben zich nog nergens noemenswaardige problemen voorgedaan. Ook op de vijf scholen in Almere, waar de meeste deelnemers slapen en ontbijten, heerst volgens de coördinatoren een goede sfeer. De 200 teams uit 20 landen hebben het goed naar de zin, net als de ruim 100 scheidsrechters die deelnemen aan de Holland Cup.

EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Holland Cup 2001 nadert ontknoping '
Lees ook