Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ook NOS Jeugdjournaal aanwezig op sportpark Rie Mastenbroek in Almere

Holland Cup beleeft zaterdag
alle finales en prijsuitreiking

De Holland Cup in Almere, het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland, staat op zaterdag 28 juli in het teken van de finalewedstrijden en de afsluitende prijsuitreiking. Vijf Amerikaanse ploegen hebben zich, in verschillende leeftijdscategorieën geplaatst voor de eindstrijd.

De finaledag vindt van 9.00 tot 16.00 uur plaats bij ASC Waterwijk, op sportpark Rie Mastenbroek. Het duel tussen de jongens onder 12 jaar van Tesla Pardubice uit Tsjechië tegen het Noordierse FC Linfield zal worden gevolgd door de TV-camera's van het NOS Jeugdjournaal. In de jongenscategorie tot 17 jaar is de Holland Cup-finale een volledig Amerikaanse aangelegenheid, met het duel tussen Tulsa Nationals en Chantilly Canons.

De vier andere Amerikaanse finalisten nemen het op tegen teams uit Europese landen. Er staan twee Nederlandse ploegen in de finale: de dames van Buitenveldert uit Amsterdam spelen tegen het Amerikaanse Colorado Storm. De jongens onder 13 van Fortius uit Amsterdam nemen het op tegen Cidlina Hlusice uit Tsjechië.

Aan de 16-e editie van de Holland Cup deden dit jaar in totaal 200 teams uit 20 verschillende landen mee. De 4000 deelnemende jeugdvoetballers streden overdag op vijf sportparken om een finaleplaats. De teams die derde of vierde werden in de poules, voetbalden vrijdag in alle leeftijdsgroepen om de Challenge Cup.

Morgenavond vanaf 19.00 uur worden de Holland Cups, tientallen medailles en de Fair Play Awards uitgereikt tijdens een groots opgezette prijsuitreiking op het podium aan de Grote Markt.

EINDE PERSBERICHT

Zoekwoorden:

Deel: ' Holland Cup beleeft finales en prijsuitreiking '
Lees ook