PERSBERICHT

,,Terwijl tekort aan fluitisten groot probleem is in voetballerij"

Holland Cup dit jaar zeer in trek bij scheidsrechters

De Holland Cup, het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland, is dit jaar zeer in trek bij scheidsrechters. Er hebben zich al 110 fluitisten aangemeld. ,,En dan te bedenken dat het tekort aan scheidsrechters elders in de voetballerij een groot probleem is", aldus Rinus Dinkelberg, voorzitter van de scheidsrechtercommissie van de Holland Cup.

De 16-e editie van de Holland Cup vindt plaats van 25 tot en met 28 juli, op vijf sportparken in Almere. De grote hoeveelheid aanmeldingen van scheidsrechters heeft volgens Dinkelberg een prettige bijkomstigheid. ,,In ieder geval kunnen er bij de wedstrijden in de drie oudste jeugdcategorieën scheidsrechtertrio's worden samengesteld. Ook is de kwaliteit van het scheidsrechterskorps van de Holland Cup hoger dan ooit", geeft Dinkelberg aan.

Dinkelberg is momenteel vice-voorzitter a.i. van het district West II van de KNVB. Ook na de reorganisatie van de voetbalbond, per 1 juli, blijft hij portefeuillehouder wedstrijdzaken in het nieuwe district West I. Als voorzitter van de scheidsrechtercommissie van de Holland Cup zegt Dinkelberg desgevraagd wel een verklaring te hebben voor de opmerkelijk grote interesse van arbiters voor deelname aan het jeugdvoetbaltoernooi.

Gekoesterd

,,De algehele organisatie van het vorige toernooi was werkelijk perfect, en er was ook een goed samenwerkende scheidsrechterscommissie. Daarnaast werden de deelnemende scheidsrechters gekoesterd door de Holland Cup en de organiserende verenigingen. En zoiets wordt behoorlijk doorverteld", meent Dinkelberg. Ook komende zomer krijgt het record aantal scheidsrechters een gezamenlijk buffet aangeboden door de organisatie van het toernooi, en wel op vrijdagavond 27 juli.

Dinkelberg zelf zegt zich ook enorm te verheugen op het komende toernooi, waaraan naar schatting een kleine 4000 voetballers uit binnen- en buitenland meedoen. ,,Ik vind het een hele leuke klus, vooral omdat het een fijn toernooi is", merkt Dinkelberg op. Overigens is hij, net als al die scheidsrechters, op vrijwillige basis betrokken bij de 16-e aflevering van de Holland Cup in Almere.

De duizenden deelnemers aan de Holland Cup (waaronder de scheidsrechters) zijn op dinsdagavond 24 juli present op de Grote Markt in Almere. Daar eindigt een vlaggenparade van alle spelers door de stad en vindt aansluitend de spectaculaire opening plaats. Vanaf woensdag 25 juli wordt er op de velden van AS'80, SV Almere, ASC Waterwijk, Buitenboys en FC Omniworld gevoetbald.

Na de finalewedstrijden, op zaterdag 28 juli, worden de prijzen uitgereikt op het podium aan de Grote Markt in Almere. Aan de Holland Cup wordt deelgenomen door jongens (A-, B- en C-junioren, D- en E-pupillen), meisjes en dames van 8 tot 18 jaar. Er hebben zich al ruim 170 buitenlandse teams ingeschreven bij de organiserende stichting Euro-Sportring in Baarn. Alle bijzonderheden over het toernooi zijn te vinden op de vernieuwde site www.hollandcup.nl

EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Holland Cup dit jaar zeer in trek bij scheidsrechters '
Lees ook