Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Internationaal evenement bijzonder goed geslaagd

Holland Cup feestelijk
afgesloten in Almere

De Holland Cup in Almere, het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland, is bijzonder goed geslaagd. De finaledag, op zaterdag 28 juli op het prachtig aangeklede sportpark Rie Mastenbroek van ASC Waterwijk, vormde de bekroning van het evenement. Even feestelijk verliep die avond de afsluitende prijsuitreiking op het podium aan de Grote Markt.

Het Spaanse Antiguoko en het Noordierse FC Linfield waren zaterdagochtend de eerste winnaars van de Holland Cup-finale in hun leeftijdscategorieën. Later die dag beleefden ook de jongensteams van Chicago Magic (USA), Fortius Amsterdam, Chantilly Canons (USA), Olomouc (Tsjechië), Cork School Boys (Ierland) en KS Arka (Polen) dolle vreugdestaferelen, net als de meisjesteams van NFC Tabagators (USA), IFA Girls (Noord-Ierland) en de dames van Colorado Storm (USA).

Die avond kregen de nummers een tot en met vier in alle categorieën medailles en kolossale bekers uitgereikt bij de spectaculaire prijsuitreiking. Op het podium vierden de winnaars hun feestje, wat op de grootbeeldschermen op de Grote Markt goed was te volgen voor alle fans en toeschouwers. De prijzen werden uitgereikt door wethouder H. Smeeman van Almere en de KNVB-bestuurders F. Visser en R. Dinkelberg.

Aan de 16-e editie van de Holland Cup deden in totaal 200 teams uit 20 landen mee. Zeker 4000 jeugdvoetballers beleefden een onvergetelijke week vol ontmoetingen, sportieve strijd en vertier. De teams sliepen in de schoollokalen van Baken Centraal, Baken Park, Echnaton, Oostvaarderscollege en het ROC in Almere, waar ze ook ontbeten. Dagelijks werden ze van warme maaltijden voorzien in het Holland Cup Centrum aan de Landdrostdreef.

Fair Play Awards

Op ieder sportpark waar de poulewedstrijden werden afgewerkt, kon de betreffende club de Fair Play Award uitreiken. Bij SV Almere (sportpark De Marken) ging die onderscheiding naar het E-team van Omniworld 3, bij AS'80 (Klein Brandt) naar de meisjes van Himmerland (Denemarken), bij ASC Waterwijk (Rie Mastenbroek) naar de dames van SV Almere, bij Buitenboys (Polderkwartier) naar het B2-team van London Croatia (Canada) en bij FC Omniworld (Fanny Blankers Koen) naar het D-team van AS'80.

Het internationale evenement kenmerkte zich ook dit jaar door een strakke organisatie en een zeer plezierige sfeer, wat ook door de deelnemers werd aangegeven. ,,Alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, verdienen dan ook een groot compliment voor hun enorme inzet. Alles is fantastisch verlopen en dat zou zonder die betrokkenheid niet mogelijk zijn geweest", vindt Willeke Aapkes (manager Holland Cup).

Ook de politie in Almere meldde na afloop van het toernooi zeer tevreden te zijn. Voor het grootscheepse evenement was de inzet van slechts twee agenten nodig, aangevuld met twee politiemensen te paard die de deelnemers naar de prijsuitreiking begeleidden. Zondag waren vrijwel alle deelnemers alweer op weg naar huis en kon het Holland Cup Centrum worden afgebroken. Almere kan zich opmaken voor de 17-e editie van het festijn, in 2002.

EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Holland Cup feestelijk afgesloten in Almere '
Lees ook