gemeente apeldoorn

3-6-2010

holland papier biënnale inspireert stadsdichter

tijdens een exclusieve preview van de achtste holland papier biënnale in coda op vrijdagavond 4 juni presenteert stadsdichter willem bierman zijn nieuwste stadsgedicht.

stadsdichter willem bierman (1948) heeft het gedicht 'zang op koud papier' speciaal voor de achtste editie van de holland papier biënnale 2010 geschreven. dit evenement bestaat uit een tentoonstelling met werken van zevenentwintig gerenommeerde papierkunstenaars uit binnen- en buitenland en een publicatie. op twee locaties, museum rijswijk in rijswijk en coda museum in apeldoorn, zijn van 8 juni tot en met 12 september fascinerende kunstwerken van papier en karton te zien. coda organiseert in deze periode activiteiten en speciale arrangementen rond het thema papier.

de voordracht van biermans nieuwste werk vindt vanaf 19.30 uur plaats in coda, gevolgd door een concert van een ensemble uit het njo (nederlandse orkest- en ensemble-academie). aansluitend worden rondleidingen verzorgd door een aantal deelnemende kunstenaars.

als toegift heeft willem bierman speciaal voor de website het gedicht 'goede papieren' gemaakt. "Een geleedpotig gedicht", aldus de stadsdichter. Alle gedichten van de stadsdichter zijn terug te vinden op www.apeldoorn.nl/stadsdichter.

Einde persbericht

Deel: ' Holland Papier Biënnale inspireert Apeldoorns stadsdichter '
Lees ook