Nederlands Openluchtmuseum

Home Algemeen Collectie Educatie Service Nieuw 2000

Entreegebouw | HollandRama | Tentoonstellingen | Makers | Foto's | Facts

HollandRama

Voor de ingang van het Entreegebouw ligt een raadselachtig, eivormig gebouw zonder deuren. Het is tien meter hoog en bekleed met koperen platen en te bereiken via het entreegebouw.

HollandRama is een combinatie van een moderne tijdscapsule en een innovatief panorama. HollandRama neemt je mee op reis kris kras door het karakteristieke Holland van vroeger en nu. Een moderne capsule voert je mee naar landschappen en stadsgezichten: van een winters tafereel uit de jaren '60 tot een 18e eeuws grachtje. Nu eens kijk je op de bodem van de Zuiderzee, dan weer omhoog in de nok van een draaiende graanmolen.

Er zijn geuren, temperatuurswisselingen, licht- en geluidseffecten. Samen met de panorama's, homevideo's en authentieke voorwerpen krijg je een verrassende kijk op het leven van gisteren.

De capsule waarin de banken staan, is geplaatst op een hefarm, waardoor het 355 graden om zijn as kan draaien en tot 7,5 meter hoog kan zweven; gemonteerd op rails kan het een afstand afleggen van 11 meter. Dankzij verschuivende kaders (door een dubbele, neerlaatbare overkapping) krijgen beelden en panorama's elke gewenste grootte.

Contact info@openluchtmuseum.nl with questions or comments regarding this site.
Copyright 2000, Nederlands Openluchtmuseum Arnhem, BOF Inc. (Built on Fridays). All rights reserved.

IFRAME: Licensed_SSEYO_FreeSense_WebPlayer

Deel: ' HollandRama voor Openluchtmuseum Arnhem '
Lees ook