Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 4-9-2001
Speelland op zondag 16 september in Hollandse sferen Braderie met bezoek van antieke draai-orgels

Op zondag 16 september is Speelland Beekse Bergen in de Nationale sferen tijdens de Hollandse dag op het park. De boulevard van het park is op deze zondag gevuld met diverse kramen met diverse echt Hollandse producten en de bekende Snuffelmarkt. Gedurende de gehele dag zijn er diverse oude draai-orgels te bewonderen. Bovendien zijn alle attracties van het Speelland ook geopend De entreeprijs voor deze speciale dag bedraagt slechts f 5,50/ 2,50. p.p.

Als je aan een toerist vraagt wat bij Holland hoort is zijn eerste associatie vaak bloemen en/of Amsterdam. Bij de typische sfeer van Amsterdam horen zeker ook draai-orgels. Gedurende de Hollandse dag zijn drie antieke kermis-orgels te zien en te beluisteren. Dit zijn geen gewone straatorgels maar orgels die vroeger de muziek verzorgden op de kermissen. Twee van deze orgels stammen uit 1903 en de derde komt uit 1920.

De diverse attracties en de grote speeltuin maken het Speelland tot een paradijs voor kinderen. Zij kunnen kennis maken met diverse schommels in Schommelland of hun rijbewijs halen in Verkeersland. Op het Avontureneiland vinden ze een echte Hollandse ponyfarm en kinderboerderij. In de Funwheels fietsen ze met hun armen. In de nieuwste attractie van Speelland, de Waverider, kunnen kinderen de beleving van waterskin meemaken. De carrousel geeft echter een speciale dimensie aan een ritje. Echt racen kan in de Kidcars. Bij mooi weer zorgen het grote zandstrand, het meer en de diverse waterattracties voor extra speelplezier.

Speelland Beekse Bergen is op zondag 16 september van 10.00 tot 17.00 uur geopend. De entree bedraagt slechts f 5,50/ 2,50 p.p.(kinderen jonger dan 3 jaar kunnen gratis naar binnen). Voor meer informatie, Speelland informatielijn: 0900-2335732 (35 cent/0,16 per minuut) of www.beeksebergen.com
Noot aan de redactie: Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de heer Goof Lukken, Marketing & Communicatie Beekse Bergen, Tel: 013-5491116.
Er is fotomateriaal beschikbaar van de orgels

Deel: ' Hollandse dag in Speelland Beekse Bergen '
Lees ook