Gemeente Zwolle


Holtenbroekse vissen verhuizen


Datum uitgave: 28-01-2003

Onderwerp: woonomgeving

In verband met woningbouw wordt een deel van de vijver langs de Mozartlaan in Holtenbroek gedempt. Een ander deel van de vijver wordt gebruikt als tijdelijke opslagplaats voor het slib dat uit het gedempte deel wordt gehaald. Door deze werkzaamheden kwamen de vissen die in die vijver leefden in gevaar. De gemeente heeft visserijvereniging 'De Hengelsport' gevraagd de vissen te vangen en ze te verhuizen.

Op zaterdag 18 januari zijn de vissers met hun werk begonnen. Met grote sleepnetten zijn de vissen gevangen. De ervaren vissers waren verrast over het grote aantal vissen én de diversiteit aan vissoorten die zij aantroffen. De 'oogst' bestond uit karper, snoek, baars, voorn, zeelt, blei en paling.

Oorspronkelijk was het de bedoeling de vissen uit te zetten in de Wavinvijver. Maar vanwege het grote aantal gevangen vissen is ervoor gekozen de vissen uit te zetten in de Wijde Aa. Als de nieuwe vijver in Holtenbroek klaar is zorgt 'De Hengelsport' voor een goede visstand in die nieuwe vijver.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 28-01-2003 tot 10-02-2003

Deel: ' Holtenbroekse vissen in Zwolle verhuizen '
Lees ook