HOMEOROPA B.V.

Homeoropa behoudt belangrijke homeopathische geneesmiddelen

Ook Homeoropa behoudt een aantal belangrijke homeopathische geneesmiddelen

Een aantal belangrijke homeopathische geneesmiddelen van Homeoropa en Steigerwald blijven ook na 1 juni gewoon verkrijgbaar.

Ammerzoden, 4 juni 2002. Een aantal belangrijke homeopathische geneesmiddelen van Homeoropa (de twaalf biochemische zouten volgens Dr. Schüssler) en Steigerwald (Asthmakhell, Holergie, Influex en Nasogen neusspray) blijven ook na 1 juni gewoon verkrijgbaar bij de drogist en apotheek.

De zestien dossiers zijn vorig jaar tijdig ingediend bij het CBG. De overheid heeft aangegeven dat alle nog in behandeling zijnde producten uiterlijk op 31 december 2002 een definitieve beslissing zullen krijgen.

Minister Borst heeft in haar brief van 21 mei j.l. de inspectie verzocht haar handhavingplan per 1 juni uit te voeren. Dit plan houdt in dat de inspectie eerst die bedrijven zal aanpakken die geen enkele blijk hebben gegeven aan de wettelijke eisen te willen voldoen. Homeoropa heeft veel inspanningen verricht om wel aan deze eisen te voldoen. Daarom vertrouwt Homeoropa erop dat, gelet op bovenstaande, de Inspectie voor Gezondheidszorg dus niet zal optreden ten aanzien haar homeopathische geneesmiddelen.

De verkrijgbaarheid van alle plantaardige preparaten van Homeoropa (Kiemplant-serie) en Steigerwald (o.a. Iberogast en Laif 600) worden in het geheel niet door de registratieperikelen beïnvloed en is dus zeker niet in het geding.
Datzelfde geldt ook voor het volledige assortiment aan voedingssupplementen (o.a. Hylak forte).

Indien u meer informatie wenst te ontvangen kunt u contact opnemen met Homeoropa B.V., H. Plug of Jolanda Kösters, telefoonnummer 073 - 5999000


04 jun 02 09:47

Zoekwoorden:

Deel: ' Homeoropa behoudt belangrijke homeopathische geneesmiddelen '
Lees ook