hond bijt wesp en pastoor

van max van friesland

diamante (italie) - dat wespen gevaarlijke beestjes kunnen zijn is algemeen bekend, maar dat ze aanleiding kunnen geven tot amputaties was tot op heden ook voor de medische wereld een nieuwtje. helaas ondervond pastoor giuseppe c. uit het zuiditaliaanse dorp diamante dit aan den lijve.

zoals gewoonlijk zat de zestigjarige pastoor op zijn vrije dag in korte broek te genieten van een glas wijn in zijn bloemrijke tuin met naast hem de altijd trouwe maar zeer grote viervoeter mastino.

de pastoor die allergisch was voor wespensteken wist zich dan ook geen raad toen een flinke wesp neerstreek op zijn gulp. behoedzaam en vooral angstig stond de pastoor op om de wesp te bewegen weg te vliegen.

mastino die het plotseling vreemde gedrag van zijn baasje niet was ontgaan zag onmiddellijk waar het gevaar schuilde en aarzelde geen moment; in een reflex klapten zijn enorme kaken dicht om de wesp.

de pastoor, nu met een voornaam onderdeel minder, heeft de hond weggedaan omdat volgens zijn eigen zeggen; 'de hond na de beet zijn baasje heel anders aankeek dan voorheen.'

max van friesland
kerkpoortstraat 33
8861 el harlingen.
tel/fax : 0517-412946
mobiel : 06-51693471
e-mail : martmax@compuserve.com

Deel: ' Hond bijt wesp en pastoor '
Lees ook