Politiebericht Venlo 22-08-2001
Mediaberichten 22 augustus 17.00 uur

Herkenbosch hond jaagt schapen de dood in

HERKENBOSCH Een loslopende hond heeft enkele dagen geleden 15 schapen dood gebeten dan wel de dood in gejaagd door hen te achtervolgen. De dieren liepen in een weiland aan de Melickervenweg en zijn eigendom van een 59-jarige man uit Neerbeek. Die trof een van zijn schapen helemaal verscheurd aan en enkele andere met beetwonden. Volgens een geraadpleegde dierenarts heeft een loslopende hond de schapen opgejaagd. Zijn ze daarbij niet doodgebeten dan zijn ze overleden aan de stress die de jagende hond heeft opgewekt. De eigenaar is voor duizenden guldens gedupeerd.

Echt ernstige dierenmishandeling, politie zoekt getuigen

ECHT Van een jonge zwaan die huisde in water van de Middelsgraafbeek zijn beide vleugels afgesneden, waarna het dier is doodgeknuppeld. De politie zoekt getuigen van deze ergerlijke dierenmishandeling. Getuigen melden de politie dat van een nest jonge zwanen een dier was doodgeslagen, wat mogelijk al het afgelopen weekend zou zijn gebeurd. Toen de politie vandaag poolshoogte nam trof zij het dode dier aan, omgeven door het ouderpaar en de 5 overgebleven jonge zwanen. De gemeente is in kennis gesteld om het kadaver op te ruimen. De politie is een onderzoek gestart naar de daders van de dierenmishandeling en vraagt getuigen zich te melden op het telefoonnummer 0900-8844.

Horst diefstal kassa

HORST Een onbekende man heet woensdagmorgen rond 11 uur kans gezien een complete kassa te stelen uit een winkel aan de Veemarkt. De dader wist in de winkel te komen zonder dat de deurbel geactiveerd werd en stapte achter de toonbank waarop dat moment niemand aanwezig was. Daar zag hij kans het electriciteitsnoer van de kassa door te knippen waarna hij met kassa en al de benen nam. Bij het doorknippen onstond korstsluiting wat de 39-jarige winkelier alarmeerde. Hij zag nog net een ongeveer 1.80 meter lange man van zon 30 jaar, normaal postuur met kort zwart haar met zijn kassa wegfietsen. De politie vraagt getuigen zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

Deel: ' Hond jaagt 15 schapen de dood in te Herkenbosch '
Lees ook