MADAME TUSSAUD

Honden Pim Fortuyn met baasje herenigd

AMSTERDAM, 18 februari 2003 - Voor het eerst in de geschiedenis van Madame Tussaud's Amsterdam hebben dieren een poseersessie gehad. De trouwe viervoeters Carla en Kenneth worden zo herenigd met hun baasje Pim Fortuyn die morgen 55 jaar zou worden. De hondjes poseerden onlangs in Palazzo di Pietro in Rotterdam.

Aan Jeremy Hunt van de Londense Tussauds Studios de opdracht om de hondjes zo levensecht mogelijk na te maken. Naar verwachting zullen vele bezoekers de hondjes straks een aai over de bol geven of met ze op de foto gaan. Speciale aandacht gaat dan ook naar het haar van de dieren. Aangezien dieren veel meer haren hebben dan mensen is dit een bijzonder lastig karwei. Daarom werd tijdens de poseersessie van alle verschillende kleuren haar een stukje afgeknipt. In de tijdelijke tentoonstelling over Pim's leven, vanaf Pasen dit jaar, krijgen Carla en Kenneth een speciale plaats vlakbij hun baasje.

Bij het betreden van Palazzo di Pietro waren de honden zeer opgewonden. Het is inmiddels niet meer hun normale verblijfplaats. Hun begeleider zorgde ervoor dat zij in ruim drie uur deden wat de beeldhouwer van hen verlangde. Zo konden vele foto's worden gemaakt en maten worden opgenomen. De beeldhouwer behandelde de dieren om de beurt. Zij mochten ook om beurten even buiten in de tuin luchten.

Noot aan de redactie:
Videomateriaal van de poseersessie is op verzoek verkrijgbaar + Foto van beeldhouwer met hondje Carla ook beschikbaar via ANP fotonet + DDC

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met: Madame Tussaud's Amsterdam, Brenda Serrée, Media & Celebrity Relations, brenda.serree@madametussauds.nl, tel dir 020 5230620, GSM
06 55337612, fax 020 5230629.

Madame Tussaud's Amsterdam is zeven dagen per week geopend van: 10.00 uur t/m 18.30 uur. Zomertijden van 1 juli t/m 31 augustus 09.30
- 20.30 uur. Receptie sluit uur eerder dan sluitingstijd. Op Koninginnedag gesloten. Informatielijn: 020 5221010.

De strategie van The Tussauds Group, een van de grootste ondernemingen en ontwikkelaars van attractieparken binnen Europa, is om wassenbeelden in een context te plaatsen. Hierbij worden bezoekers verrast met belangrijke momenten van de geportretteerden. Beelden brengen zo iets teweeg bij de mensen.
Dit zijn de Tussauds Group's attracties: Madame Tussaud's London, Amsterdam, Las Vegas, New York, Hong Kong; Tussaud's London Planetarium; British Airways London Eye; Warwick Castle; Alton Towers; Alton Towers Hotel; Chessington World of Adventures; Thorpe Park; Heide Park.

18 feb 03 12:54

Deel: ' Honden Pim Fortuyn met baasje herenigd in Madam Tussaud '
Lees ook