Gemeente Haarlem

Bremer's Houthandel viert 125-jarig bestaan

Honderd boompjes voor Haarlem

Wethouder Ton Smit zal op dinsdagmiddag 14 december honderd boompjes in ontvangst nemen op het terrein van de Stadskweektuin aan de Kleverlaan. Deze boompjes, circa 1 meter hoge Robinia's, zijn een cadeau aan de stad Haarlem. Een gulle gift van Bremer's Houthandel die deze maand 125 jaar bestaat.

De Robinia (Acacia) is Nederlands hout van hoge duurzaamheid. Bremer's Houthandel geeft dit jaar al haar relaties een boompje cadeau. Maar de stad Haarlem krijgt er honderd, onder het mom: "Haarlem kan altijd groener".

De boompjes worden eerst in de Stadskweektuin geplant zodat ze kunnen groeien. Als de Robinia's groot genoeg zijn worden ze over verschillende locaties verdeeld. Zo verrijst er in de toekomst een heus "Bosje van Bremer" bij de Schouwbroekerbrug en komt een deel van de boompjes in het Schoterbos te staan. Daarnaast gaan de medewerkers van Natuur en Landschap op den duur volwassen Robinia's in de stad uitzetten.

Maar niet alle boompjes verlaten het terrein van de Stadskweektuin. De afdeling Natuur en Landschap is van plan om een aantal Robinia's voor educatieve doeleinden te gebruiken.

9 december 1999

Deel: ' Honderd boompjes voor Haarlem '
Lees ook