Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Honderdduizend kinderen op pad voor de Jantje Beton Loterij Kinderen halen geld op voor meer en betere vrij buiten speelmogelijkheden

Utrecht, 8 september 2009. Op woensdag 09-09-09 start de Jantje Beton Loterij. Zo'n honderdduizend kinderen verkopen vanaf die dag gedurende twee weken loten om geld op te halen voor meer buitenspeelmogelijkheden voor alle kinderen in Nederland. Van elk verkocht lot 2,- mag de school de helft besteden aan buitenspelactiiviteiten of -attributen, de andere euro investeert Janntje Beton in het mogelijk maken van (buiten)speelplezier voor alle kinderen in Nederland.

De start van de loterij wordt dit jaar ingeluid met de Jantje Beton Dance: In het hele land gaan duizenden kinderen om 09-09-09 om 12:09 uur op hun schoolplein op 'Song for the children' de Jantje Beton Dance opvoeren. In Almere gaan de kinderen van drie basisscholen op de Grote Markt de dans doen tijdens het live-optreden van Linda Estelle, Oscar Harris en enkele jonge, talentvolle rappers. De swingende start van de loterij is vooral bedoeld om de kinderen -" die immers daarna de loten gaan verkopen - een inspireerende middag te geven. Ze bewegen lekker met zijn allen op het schoolplein en gaan daarna vol energie de loten verkopen aan vrienden en buren.

Een krappe duizend scholen doen dit jaar mee aan de loterij van Jantje Beton. Circa 100.000 kinderen van deze scholen verkopen loten aan familie en buren. De school mag de helft van opbrengst zelf besteden en de andere helft wordt door Jantje Beton aan projecten en activiteiten gespendeerd. Al met al komt de gehele opbrengst van de loterij tegoed aan de kinderen in Nederland. Het geld wordt besteed aan het opknappen van schoolpleinen, het kind- en speelvriendelijker maken van de omgeving van school- en speelpleinen en het creren van nieuwe en betere speelvoorzieningen in de wijk.

Veel kinderen spelen minder buiten dan ze zouden willen. Oorzaken hiervan zijn onder meer een gebrek aan geschikte speelruimte, het ontbreken van kinderen om mee te spelen en ouders die kinderen niet meer buiten durven te laten spelen. Daarom initieert, ondersteunt en voert Jantje Beton zelf activiteiten uit zodat kinderen weer zorgeloos en vrij buiten kunnen spelen in hun eigen wijk.

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie over dit bericht neemt u contact op met: Lonneke Grobben, Jantje Beton via 030 2427254 of 06 333 20754, en per mail via l.grobben@jantjebeton.nl

Met vriendelijke groet,

Lonneke Grobben
adviseur Pers en Publiciteit

Jantje Beton, Postbus 85233, 3508 AE Utrecht
(030) 242 72 54 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)


Deel: ' Honderdduizend kinderen op pad voor de Jantje Beton Loterij '
Lees ook