Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Honderden deelnemers op dansevenement
NK Color Guard in Den Bosch

ROTTERDAM - De landelijke amateur-dansorganisatie Color Guard Nederland (CGN) houdt op 29 maart het Nederlands Kampioenschap Color Guard in Sportcentrum De Maaspoort in Den Bosch.

Een recordaantal amateursdansgroepen uit heel Nederland, Frankrijk en Duitsland doet meer. Omdat de Nederland omringende landen geen eigen circuit kennen, mogen zij in Nederland meedoen.

Color Guard is een van de snelst groeiende takken van amateur-dans in Nederland en wordt inmiddels door ongeveer 60 groepen beoefend. De groepen zijn voornamelijk bekend als de visuele groepen van Showkorpsen en Drumcorps. In de winter kennen zij hun eigen competitie (de CGN competitie). In de laatste 5 jaar is deze competitie groter geworden dan de zomercompetitie.

Bijzonder is de toevoeging in 2003 van een 'percussion' afdeling. Vier groepen gaan de strijd aan om de titels in het 'Indoor Percussion Circuit'.

De wedstrijd in Den Bosch start om 13.00 uur met voorronden. De zaal in om 12.00 uur open. In de avonduren komen de beste groepen in elke klasse terug. Om 19.00 uur begint deze finale. De zaal is dan om 18.00 uur weer open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en in de voorverkoop via www.colorguard.org en 033-2466506. De kaarten zijn er in verschillende prijsklassen van 10 tot 14 euro.

(einde persbericht)

Meer informatie ? Bel Peter Jan de Werk op 010-4125652 of e-mail info@colorguard.org. Kijk ook op onze website www.colorguard.org. Fotomateriaal is verkrijgbaar op verzoek.

Wilt u aanwezig zijn tijdens het evenement ? U bent van harte welkom ! Meld u aan van tevoren en wij zorgen voor een persmap en toegangspas !

WAT IS EEN COLOR GUARD ?

Color Guard is als eerste een hobby voor jonge - en oudere - mensen die zijn weerga niet kent. Het is een hobby met hierin alle facetten van spel, dans, competitie, conditie, discipline , choreografie en een flinke dosis sportiviteit. Color Guard wordt beoefend door mensen die houden van de combinatie spanning, inspanning en ontspanning. Het dansen, bewegen en het maken van de choreografie horen bij de ontspanning, de repetities hiervoor bij de inspanning en de onderlinge wedstrijden bij de spanning. Dit in de juiste mate gedoseerd maakt Color Guard zo ontzettend interessant voor iedereen die hier aan meedoet.

Wat is een Winter Guard ?

Een Color Guard is van oorsprong een showformatie die zomers - als onderdeel van een showkorps - aan de choreografie/ show een extra cachet geeft, door deze te accentueren met vlaggen, riffles, linten en andere kleurrijke attributen. Later is aan deze "tak van sport" een extra dimensie toegevoegd door als Color Guard - net zoals bij de bekende majorette en twirlgroepen - ook een choreografie/show te creëren op eigen mechanische muziek. Een Winter Guard is een Color Guard die deelneemt aan de Winter Guard competitie van de sectie Color Guard Nederland. Een Winter Guard bestaat minimaal uit 5 en ten hoogste uit 30 leden.

Wat is het Winter Guard circuit ?

Iedere winter wordt er door de Color Guard Nederland een Winter Guard competitie georganiseerd. Deze wedstrijden worden gehouden van januari t/m maart en worden afgesloten met de Nederlandse kampioenschappen (meestal het laatste weekend van maart). Daar wordt de Winter Guard Champion bekend gemaakt. De wedstrijden worden gehouden in grote sporthallen. Alle Winter Guard shows worden tijdens een contest bejureerd door 6 juryleden die vooral letten op het totale programma, de individuele (dans)bewegingen, het materiaalgebruik en de uitvoerig in het geheel. Color Guard Nederland is de enige organisatie op het Europese vasteland die het reglement van Winter Guard International (WGI) gebruikt. WGI is absoluut de grootste en meest ontwikkelde Color Guard bond van de wereld.

DEELNEMERS

Color Guard:

@Liberty - Beverwijk
@Liberty Cadets - Beverwijk
Avalance - Vlaardingen
Avant Courir - Almere
Avant Courir A - Almere
Avant Courir Cadets - Almere
Beatrix' - Hilversum
Concordia - Zevenhuizen (Gr.)
Evolution - Hem, Frankrijk
Excelsior - Goes
Hollandia - Bolsward
Intension Marum - Marum
Joint Adventure - Amsterdam
Jong Beatrix - Hilversum
Marchingband Neustadt - Neustadt, Duitsland
The Girls Gang - Amersfoort
The Girls Gang Cadets - Amersfoort
The Pride - Huizen
The Pride A - Huizen
The Pride Cadets - Huizen
Turnlust - Den Helder
Voorwaarts - Zwartsluis
West Coast Sound - Haarlem

Percussion:

Beatrix' - Hilversum
CGM / Wilhelmina - Hattem / Rijssen
Harpe Davids - Zoetermeer
Premier - Krommenie

Deel: ' Honderden deelnemers op dansevenement NK Color Guard in Den Bosch '
Lees ook