Gemeente Haarlemmermeer* Persberichten


* 12 februari 1999

... rooiwerkzaamheden rond de fruittuin in Hoofddorp

In opdracht van de gemeente worden ruim 150 bomen gerooid in en nabij de Fruittuin achter het Raadhuis in Hoofddorp-Centrum. In de plannen voor het gebied is rekening gehouden met het herplanten van 140 bomen.
De meeste bomen moeten verdwijnen omdat ze in een slechte staat verkeren. Enkele bomen worden gerooid in verband met de bouw van de kinderboerderij. Ook voor de aanleg van fiets- en wandelpaden moeten bomen verdwijnen. Twee bomen die nog in een goede staat verkeren worden verplant. De rooiwerkzaamheden starten naar verwachting 22 februari.

Langs de Boslaan en het Hertenkamp worden 95 esdoorns, die in een slechte staat verkeren, gerooid. In het najaar worden nieuwe bomen aangeplant. In de Fruittuin worden 37 bomen gerooid vanwege de aanleg van wandelpaden. Langs het Piratenpad en de rand van het wandelbos worden 22 bomen gerooid vanwege de aanleg van fiets- en wandelpaden.
Participatie over de plannen heeft plaatsgevonden via de participatiegroep Hoofddorp-Centrum 2000 in het kader van de ontwikkelingen van Hoofddorp-Centrum. In deze participatiegroep zijn onder andere wijkraden en andere belangengroepen vertegenwoordigd. Op de aanvraag van de kapvergunning is één bezwaar binnengekomen. Dit bezwaar is door de Commissie voor bezwaar en beroep afgehandeld. Het komende jaar wordt de resterende Fruittuin ontsloten door de aanleg van een aantal bruggen en paden, waardoor men niet alleen om maar ook door de Fruittuin kan wandelen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: H. Corten (m.vr.gr.) 023-5676246

Zoekwoorden:

Deel: ' Hoofddorp rooit bomen rond de Fruittuin '
Lees ook