Ingezonden persbericht

Hoofdredacteur PayRoll: "salarisadministraties niet foutloos

DEVENTER, 20030318 -- "Ik ben er van overtuigd dat geen enkele salarisadministratie foutloos draait." Die boude uitspraak doet Jos van Weert, hoofdredacteur van het vakblad voor salarisadministrateurs PayRoll Magazine, in het jubileumnummer van dat blad. Het is overigens geen verwijt aan de lezers van PayRoll, maar aan de instanties die gezamenlijk voor een onoverzichtelijke regelgeving zorgen.

Van Weert noemt salarisadministratie "het leukste vak dat ik me kan voorstellen in de administratieve sfeer". Maar tegelijkertijd maakt hij zich zorgen over de ontwikkelingen in de wetgeving. "De regelgeving is zo complex en wisselt zo snel, dat je als salarisadministrateur onmogelijk over alles geïnformeerd kunt zijn. Volgens de controlerende instanties moet je het allemaal weten. Zelf zijn zij ieder expert binnen een redelijk beperkt gebied. Maar de salarisadministrateur moet van ál die regelingen op de hoogte zijn en er is weinig begrip voor dat dat alles een onoverkomelijke berg informatie is."

Ondanks de plannen en maatregelen die de overheid neemt om administratieve lasten terug te dringen, ziet Van Weert het voor zijn lezers de komende jaren niet echt gemakkelijker worden. "Publieke regels worden langzaam steeds verder beperkt of afgeschaft. Daarvoor in de plaats zullen private regels komen, bijvoorbeeld van verzekeringen die een bedrijf moet afsluiten."

PayRoll Magazine is vijf jaar geleden ontstaan uit onvrede met de bestaande vakliteratuur. Daarin kwam de salarisadministrateur zelf nauwelijks aan bod. Van Weert besloot daarom in eigen beheer een vakblad te gaan uitgeven, gebaseerd op de problemen die hij in zijn eigen praktijk als salarisadministrateur tegenkomt. Qua inhoud, stijl en vormgeving is het blad nog altijd een buitenbeentje tussen de saaie en droge fiscale vakliteratuur.

Deel: ' Hoofdredacteur PayRoll 'salarisadministraties niet foutloos '
Lees ook