---
Hoogenbosch Retail Group kiest voor Warehouse Management systeem van Manhattan Associates

---
PkMS zorgt voor een flexibeler beheer van warehouse-activiteiten bij Nederlandse retailer Utrecht, 30/07/2002

Hoogenbosch Retail Group, dochter van de Nederlandse Macintosh Retail Group, implementeert het warehouse management systeem PkMS en de business intelligence toepassing SmartInfo van Manhattan Associates. Manhattan Associates is wereldwijd marktleider van extended supply chain execution (x-SCE?)-oplossingen. Met de implementatie wil Hoogenbosch Retail Group het beheer van zijn supply chain en zijn klantenservice verder verbeteren. Het distributiecentrum in 's-Hertogenbosch kan nu beter inspelen op de groeiende vraag naar zijn artikelen en de distributie naar zijn winkels optimaliseren. De integratie van beide systemen zal in januari 2003 voltooid zijn.

De Nederlandse Hoogenbosch Retail Group, die sinds 1999 volledig in handen is van de Macintosh Retail Group, is bekend van schoenenwinkels zoals Dolcis, Manfield en Invito. Daarnaast is Hoogenbosch Retail Group eigenaar van Olympus/Pro Sport dat vrijetijdsschoenen en vrijetijds- en sportkleding van bekende merken verkoopt. In totaal bedient het distributiecentrum in Nederland meer dan 240 winkels in Nederland en Duitsland.

Door de integratie van het warehouse management systeem PkMS kan de retailgroep ontvangst, opslag en distributie van de goederen optimaliseren. Daardoor kunnen de 50 magazijnmedewerkers in 's Hertogenbosch grotere volumes in minder tijd verwerken.

Hoogenbosch werkt al een aantal jaren met een WMS-toepassing die aansluit op andere technologien zoals radiofrequentietoepassingen en barcoding. Tevens was de WMS-toepassing volledig gentegreerd in een Vanderlande Industries orderpicking- en sorteersysteem. Dankzij de toonaangevende architectuur van PkMS die object-oriented, web-enabled en gedistribueerd is kan Hoogenbosch zijn potentieel nu ten volle benutten. Daarnaast biedt het systeem bijkomende functies zoals system-directed opslag, geautomatiseerde opdrachtgave, op radiofrequenties gebaseerde picking en systematische selectie van vervoerder en planning. Met PkMS kan Hoogenbosch ook als een echte multi-channel distributeur en retailer werkzaam zijn.

Ewald Dekkers, Manager Central Services bij Hoogenbosch Retail Group: " Het bestaande warehouse management systeem was niet in staat met onze groei en met de wens onze winkels optimaal te bedienen mee te evolueren. De toepassingen van Manhattan Associates hebben reeds bewezen dat zij de productiviteit aanzienlijk verhogen en garant staan voor intelligent supply chain beheer. Wij weten ook dat wij onze supply chain-mogelijkheden kunnen verbeteren door informatie en ervaringen met andere toonaangevende multi-channel klanten van Manhattan's 'user community' uit te wisselen."

Naast het warehouse management systeem PkMS zal Manhattan Associates ook zijn business intelligence-instrument SmartInfo implementeren. Die toepassing levert gebruikers real-time informatie over hun supply chain activiteiten waardoor Hoogenbosch Retail Group strategische en intelligente aanpassingen kan doorvoeren.

"Wij zijn erg tevreden met de beslissing van Hoogenbosch Retail Group onze toepassingen in hun distributiecentrum te implementeren, " aldus Jan Heijblom, Sales Manager bij Manhattan Associates Benelux. "Bij Manhattan Associates stellen wij alles in het werk om onze oplossingen af te stemmen op de specifieke behoeften van onze klanten. Daarbij is een nauw contact tussen de medewerkers van Hoogenbosch Retail Group, Vanderlande Industries en Manhattan noodzakelijk. Via ons recent geopend kantoor in Utrecht zullen we Hoogenbosch Retail Group nog beter van dienst kunnen zijn."

Jan van der Velden, Manager Warehousing en Distribution Group bij Vanderlande Industries voegt eraan toe:"Wij werken goed met Manhattan Associates samen omdat zij een uitgebreide expertise en ervaring hebben op het gebied van retail n omdat PkMS aan ons systeem gekoppeld kan worden. Door de combinatie van beide systemen kan Hoogenbosch Retail Group voor een soepele goederenstroom zorgen om zo snel en accuraat aan de vraag van zowel winkel als klant tegemoet te komen."

---
END

---
Over Hoogenbosch Retail Group
Hoogenbosch Retail Group is een dochteronderneming van de Nederlandse Macintosh Retail Group. De onderneming is met vijf winkelformules en ongeveer 240 winkels actief op de Nederlandse en Duitse markt. Bekend zijn ondermeer de schoenenwinkels Dolcis, Manfield en Invito. Verder is de onderneming eigenaar van Olympus/Pro Sport,
vrijetijdsschoenen en vrijetijds- en sportkleding van bekende topmerken.
Macintosh Retail Group is als professionele, grootschalige non-food retailer met meer dan 8.300 medewerkers gespecialiseerd in de marketing en distributie van consumentenproducten en -diensten. De klant wordt bediend door zowel fysieke als virtuele winkels in de marktsectoren Living, Fashion en Automotive & Telecom. De winkelformules van Macintosh Retail Group richten zich op een brede doelgroep en zijn actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.
Met bijna 800 winkels in Nederland, Belgi, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland realiseert Macintosh Retail Group een consumentenomzet van ongeveer 1 miljard. Voor meer informatie ga naar www.macintosh.nl
Over Vanderlande Industries
Vanderlande Industries is een wereldwijd opererende onderneming die is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van innovatieve material handling systemen en supply chain toepassingen.
De onderneming levert wereldwijd material handling oplossingen waarbij systeemconcept, ontwerp, engineering, integratie en project management kerncompetenties zijn. Vanderlande Industries heeft dochterondernemingen in Nederland, Belgi, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanni, Spanje, Hong Kong, Zuid-Afrika en de USA. Voor meer informatie ga naar www.vanderlande.com

Over Manhattan Associates
Manhattan Associates is wereldwijd leider in oplossingen voor het beheer van de supply chain en collaborative commerce. Deze oplossingen combineren de meest moderne technologien, vernieuwende toepassingen en de ervaring die Manhattan Associates heeft opgebouwd in het verbeteren van de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten. De onderneming heeft meer dan 800 klanten verspreid over meer dan 1100 vestigingen wereldwijd, waaronder sommigen van de belangrijkste producenten, leveranciers en retailers ter wereld. Meer informatie op www.manh.com
Jan Heijblom, sales manager Manhattan Associates Benelux, Tel: +31 (0)30 214 3000
Fax: +31 (0)30 214 3099, E-mail: jheijblom@manh.com Journalisten:
Voor Nederland: NewsEngine PR, Claudia Mairbck, tel: +31 20 567 2170, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com Voor Belgi: NewsEngine PR, Leen Dries, tel + 32 3 260 96 42, e-mail: leen.dries@newsenginepr.com
Ref.:MANH0006-BAA86

Deel: ' Hoogenbosch Retail Group kiest voor Warehouse Management systeem van.. '
Lees ook