ABN AMRODen Haag , 11 februari 2003

Hoogervorst geeft startsein ABN AMRO - ANBO Servicebus

Vanmiddag om half twee heeft (demissionair) minister van financiën Hans Hoogervorst op het Binnenhof in Den Haag de ABN AMRO - ANBO Servicebus in gebruik genomen.

Al geruime tijd werken ABN AMRO en de ANBO voor 50-plussers samen, om tot verbeteringen te komen op het gebied van toegankelijkheid en bereikbaarheid van het betalingsverkeer voor senioren, gehandicapten en mensen in landelijke gebieden. Toegankelijkheid en bereikbaarheid van het betalingsverkeer is een onderdeel van een breder maatschappelijk probleem, namelijk de afname van de fysieke aanwezigheid van dienstverleners in landelijke gebieden.

ANBO is in de Servicebus aanwezig met een adviseur van de ANBO raadslijn, ABN AMRO biedt diverse financiële diensten aan, waaronder het opnemen en storten van geld. Seniorweb participeert eveneens in de Servicebus. Daarnaast zullen gemeentelijke publieksdiensten worden aangeboden.

ANBO en ABN AMRO zijn van mening dat in samenwerking tussen de diverse dienstverleners de oplossing moet worden gevonden voor deze situatie. Vanuit deze visie is nu onder andere de pilot met de ABN AMRO - ANBO Servicebus tot stand gekomen. Streven is om het aantal dienstverleners in de Servicebus verder uit te breiden.

De Servicebus zal vanaf 24 februari zes dagen in de week rijden langs twaalf plaatsen verspreid over Nederland. Deze twaalf plaatsen worden om de week bezocht.

Foto's van de ABN AMRO - ANBO Servicebus en de ingebruikname kunt u downloaden vanaf 16.00 uur op www.presslink.nl/servicebus.

Persvragen:
ABN AMRO:
Marielle Brinkmann -- 020 - 628 47 48
Geert Pielage -- 020 - 629 55 25

ANBO voor 50-plussers:
Bas Tadema -- 030 - 233 00 60
Frank van der Aa -- 030 - 233 00 60

Deel: ' Hoogervorst geeft startsein ABN AMRO - ANBO Servicebus '
Lees ook